2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közösségi adománygyűjtés a Hogy tetszik lenni? programért

Immár majd egy hónapja tart a Fesztivál Önkéntes Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös programja, a Hogy tetszik lenni?, ez már csaknem 200 órányi vidám csevegést jelent az elmúlt másfél hétben. A  program az önkéntesek és támogatók segítségével tud fennmaradni, ezért közösségi adománygyűjtés indult.

Hogy tetszik lenni? címmel indult kezdeményezés áprilisban. A program az otthonukba kényszerült idős korosztály tagjait köti össze olyan szabadidővel rendelkező lelkes fiatalokkal, akik aktív telefonos kapcsolattal társaságot tudnak biztosítani számukra.

Fotó: Fesztivál Önkéntes Központ

„Én nem tudtam, hogy mi lesz, meg kíváncsi is voltam, de nagyon el vagyok varázsolva ettől az egésztől, mert briliáns gondolat. Az elején azt gondoltam, hogy hát vannak nálam rászorultabbak is, aztán most már kezdek rájönni, hogy hoppá, hát ez nekem is nagyon jó, én ettől nagyon boldog vagyok. Én kertes házban lakom, vannak állataim, azokkal nagyon jóban vagyok, de hát azért hiányzott a társaság” – számolt be egy a programban részt vevő néni.

A Hogy tetszik lenni? az önkéntes és a beszélgetőtársa összekötésén felül koron és fizikai távolságon átívelő új közösséget épít. A program négy lábon áll, bármelyiket erősítve támogathatják az érdeklődők a kezdeményezés céljait.

A Hogy tetszik lenni? mindenki számára nyitott: minden felkészítés, meghallgatás és kapcsolattartás online zajlik a fesztivalonkentes.hu-n, így az ország bármely pontjáról jelentkezhetnek azok, akik szeretnének segíteni, kommunikatívak, és hetente pár órát tudnak szakítani arra, hogy egy jó fej nénivel vagy bácsival csevegjenek.

A program maga az önkéntesek és támogatók segítségével tud fennmaradni, ezért az adjukossze.hu-n közösségi adománygyűjtést hozott létre a szervezet. A nagylelkűség sosem marad köszönet nélkül, ezért a Hogy tetszik lenni? csapata kisebb ajándékokkal kedveskedik az adományozóinak:

  • 2000 forint felajánlása esetén egy nagyitól begyűjtött, bejáratott receptet küldenek,
  • 5000 forintért egyenesen a nagyi kamrájából juttatják el a szezon legfinomabb lekvárját,
  • 10 000 forintért a papa féltve őrzött pálinkájából küldenek egy üveggel,
  • 20 000 forintért vége a nejlonszatyorgyűjtésnek, mert egy igazi fonott kosárral lesz gazdagabb az adományozó,
  • 1 000 000 forint felajánlása esetén pedig a nagyi kapirgáló, kukorékoló kakasát adják át!

A program figyelemmel követhető a Fesztivál Önkéntes Központ Facebook- és Instagram-oldalán, valamint a hogytetsziklenni.blog.hu oldalon.

Neked ajánljuk
Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben Tolna megyei szakembereket díjaztak Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam