2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyházmegyéken átívelő összefogás egy cirkuszért

A Katolikus Karitász és két egyházmegyei szervezete, a Győri Egyházmegyei és a Váci Egyházmegyei Karitász közös erővel segített Magyarország egyik legrégebbi, népszerű cirkuszdinasztiája, a Hungária Nagycirkusz Győrben rekedt tagjainak.

A járvány magyarországi terjedésének időszakában Kraj Henrik cirkuszigazgató kereste meg a Győri Egyházmegyei Karitászt, mivel győri turnéjuk megkezdését a márciusban bevezetett kijárási korlátozások ellehetetlenítették.

A győri szervezet a Katolikus Karitász jóvoltából tartós élelmiszert tudott azonnal adományozni megsegítésükre. Emellett felvették a kapcsolatot a Váci Egyházmegyei Karitásszal, amely az igazgató Maglódon élő idős szüleinek nyújtott segítséget, az édesapát épp a születésnapján lepte meg rendkívüli adománnyal. Időközben a Matusz Vad Kft., a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok, a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., valamint a Ceres Sütőipari Zrt. ajánlotta fel segítségét a cirkusz állatainak átmeneti táplálására.

A Győrben maradt cirkuszi társulat nehéz helyzetéről személyesen is meggyőződve a Katolikus Karitász nemrég további 20 tartósélelmiszer-csomagot adományozott rendkívüli adománykeretéből a közösségnek, amit a Győri Egyházmegyei Karitász munkatársai vittek el a helyszínre május 19-én.

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász
Neked ajánljuk
Speciális ajándékcsomagok a rászorulóknak Kampány az egészségügyben dolgozókért Játékokkal tették szebbé a honvédek az ünnepet a beteg gyerekek számára Kiket gazdagítanak a tengerekből származó értékek? Hatezer maszkot kapott Szirmabesenyő
Tovább a forrásra: magyarkurir.hu
Vissza
Hírfolyam