2022. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lencse és játék: adományok debreceni családoknak

Lisztet, rizst, lencsét és hasonló tartós élelmiszereket tartalmaz az a 250 darab, egyenként kétezer forint értékű csomag, amelyet átadtak a rászorulóknak a Család- és Gyermekjóléti Központban. Az adományokat olyan családok kapták, amelyeknek a most kialakult helyzetben leginkább fontos a támogatás.

– Mindenkivel igyekeztünk a kapcsolatot fenntartani, így láttuk, kik szorulnak rá plusz támogatásra – mondta el Orosz Ibolya Aurélia, a Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője.

A tartós élelmiszeren kívül 250 rajzterápiás társasjátékot is adományoztak a rászoruló családoknak. A játék bibliai történeteket is tartalmaz, amelyekhez kapcsolódóan a család színezhet és rajzolhat, beszélgethet a kapcsolódó szimbólumokról. – Ez a játék segít abban, hogy a krízishelyzetben őszintén el tudjuk mondani a félelmeinket, fájdalmainkat – mutatott rá Kis Ábel Lukács, a Dorkász Szolgálat Alapítvány igazgatója.

Újra jól működött a debreceni összetartozás Fotók: Kandert Szabolcs

A veszélyhelyzet kezdetén az Amerikai Református Egyház felkereste a Debrecen-Úrréti Református Gyülekezetet, hogy tudnának-e valamiben segíteni. Így a most átadott adományok egy részét ők ajánlották fel, a másik felét pedig az Úrréti gyülekezet gyűjtötte. – A gyülekezetben is vannak rászorulók, de mi szeretnénk ennek a határán túl is arról beszélni, hogy az Isten szeretete az egész világot működteti. És mi ennek próbálunk jó kezei lenni – fogalmazott Püski Dániel református lelkipásztor.

Széles Diána alpolgármester úgy fogalmazott: Debrecenben jól érzékelhető a szeretet és az összetartozás. – Az együttműködés a városban megmutatja magát. Hiszen nemcsak arról szól, hogy tartós élelmiszereket adunk, hanem lelki töltetet is. Ez adja meg Debrecen erejét – hangsúlyozta Széles Diána. Ennek szellemében a Debreceni Karitatív Testület is hozzájárult az adományokhoz, és kiegészítette a csomagokat.

Neked ajánljuk
Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: dehir.hu
Vissza
Hírfolyam