2022. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogás a digitális oktatásért

A koronavírus-járvány miatti iskolabezárások, illetve távoktatásra történő átállás a világ diákjainak 87 százalékát érinti valamilyen formában: 165 országban 1,5 milliárd gyerek nem jár a megszokott formában iskolába.

A koronavírus-járvány által okozott oktatási kihívásokra válaszul az UNESCO útjára indította a Globális Oktatási Koalíció elnevezésű kezdeményezését, melynek tagja számos nemzetközi szervezet, magáncég és civil szervezet.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Az összefogás célja az erőforrásokat mobilizálni, koordinálni a hatékony és egységes válaszok megtalálása, az átfedések elkerülése érdekében, segíteni a hátrányos helyzetűeket, a rendelkezésre álló lehetőségekkel megoldást találni a helyi igényekre, valamint a távoktatást segíteni bármilyen technikai feltételek mentén.

A kezdeményezés nyitott, ahhoz bármely olyan szervezet csatlakozhat, amely ingyenesen rendelkezésre tudja bocsátani az általa kidolgozott megoldásokat, amelyekkel hozzájárulhatnak más tagállamok küzdelméhez az oktatás fenntartásában.

Jelentkezni ezen a e-mail-címen lehet: COVID19taskforce@unesco.org, a kezdeményezés honlapja pedig itt érhető el.

Neked ajánljuk
Különleges figyelmesség a Szent Margit Kórház oltási központjában dolgozóknak A vírusidőszakban már minden második magyar ember vállalt kutyát Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek Először a város határait vésték kőbe, most pedig betiltották a benzinkútnyitást Különleges medúzák lepték el az ausztrál partokat
Tovább a forrásra: unesco.hu
Vissza
Hírfolyam