2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Heteken át főzött a rászorulóknak egy budapesti étterem

Hájas Melinda és Bangó Norbert családias étterme, a Kisbudapest a főváros hetedik kerületében üzemel. A testvérpár heteken keresztül mutatott jó példát jótékonyságból, rengeteg rászorulónak adtak egy-egy tál meleg ételt, nem egyszer saját finanszírozásból. 

A koronavírus-járvány miatt a Kisbudapestet is be kellett zárni április elején, az utolsó adag ételt pedig szétosztották a rászorulók között. Akkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem csak egyszeri alkalomról lenne szó.

A tulajdonosok jól ismerik a környéken élőket, tudják, hogy többségük a szállodákban, éttermekben dolgozott, amíg lehetett, a járvány beköszöntével viszont sokuk kilátástalan helyzetbe került. 

Melinda és Norbi úgy döntöttek, segíteni fognak azoknak, akik a pandémia miatt elvesztették a munkájukat. Minden héten heti 2-3 alkalommal meleg ételt osztottak a rászorulóknak. Utolsó osztásukra május 24-én került sor, addig összesen közel 35 ezer adag ingyenes étel készült az étterem konyhájában.

Időközben csatlakoztak hozzájuk civilek is, valamint egy alapítvány és kisebb-nagyobb vállalkozások, így kiegészülhetett az adomány hideg csomaggal, tartós élelmiszerekkel és a gyermekek legnagyobb örömére édességekkel is. 

Fotó: Facebook/Kisbudapest
Neked ajánljuk
Több mint 2000 pizzát kaptak a győri kórház dolgozói Friss tej és kenyér kerülhet a rászorulók asztalára az Auchan jóvoltából Hétmillió forint értékben kapott vitaminokat az Ökumenikus Segélyszervezet Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: gyorplusz.hu
Vissza
Hírfolyam