2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kétmillió liter fertőtlenítőt szállított ki a MOL

Elsőként a kórházakba, állami és önkormányzati intézményeknek, közszolgáltató cégeknek, rend- és honvédelmi szerveknek juttatták el a MOL Hygit, majd a töltőállomásaikon a lakosság részére is elérhetővé tették többféle kiszerelésben. Májusban a nagykereskedelmi partnerek kiszolgálása is elkezdődött. 

A MOL két hónapja gyárt fertőtlenítőszert almásfüzitői üzemében. Első körben a védekezésben kulcsfontosságú intézményeket szolgálták ki, az Operatív Törzzsel együttműködve. Emellett mintegy 20 ezer liter MOL Hygit adományoztak civil szervezeteknek, egészségügyi és önkormányzati intézményeknek.

Április végétől a Hygi kéz- és felületfertőtlenítőket a MOL töltőállomásain is meg lehet vásárolni, 200 milliliteres, 500 milliliteres és 2 literes kiszerelésben. Május második felében pedig elkezdődött a nagykereskedelmi partnerek kiszolgálása is. Eddig összesen mintegy 600 ügyfélhez jutott el a fertőtlenítőszer.

Mintegy két hónap alatt kétmillió liter fertőtlenítőszert gyártottunk le és szállítottunk ki. Ezzel sikerült ellátni azokat a közintézményeket, amelyek a koronavírus elleni küzdelem frontvonalában vannak. Jelenleg már a lakosságot, nagykereskedelmi partnereinket és a nagyvállalati igényeket is kiszolgáljuk, így teljeskörűen hozzá tudunk járulni a járvány elleni védekezéshez. Az elkövetkező hónapok a piaci igények megismeréséről, és ennek ismeretében a termékpaletta bővítéséről, valamint a gyártási kapacitás fejlesztéséről szólnak majd

– mondta Vida Szabolcs, a MOL-LUB Kft. ügyvezető igazgatója.

A MOL-LUB, a MOL kenőanyagok gyártásával foglalkozó leányvállalata márciusban, mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői, korábban szélvédőmosó folyadékot készítő gyártósorát fertőtlenítő előállítására. Az alapanyagot, az etanolt magyar forrásból szerzik be, így hazai beszállítótól, hazai cég gyártja a MOL Hygi fertőtlenítőszert.

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Neked ajánljuk
Egymilliót gyűjtöttek a Covid-árváknak Zalaegerszegen Akció Kecskeméten a könnyebb iskolakezdésért Mosolyt csempésztek nehéz sorsú gyerekek arcára Tarnaleszeszen Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam