2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Segítség a perkátaiaktól perkátaiaknak

Vannak olyan települések, ahol igen erős az összefogás. Perkátán a helyiek kezdtek adománygyűjtésbe, hogy támogassák a nehéz helyzetbe került lakosokat.

A veszélyhelyzet miatt még április 1-jén hirdetett adománygyűjtést a Perkátáért Közalapítvány, amelyre eddig 315 ezer forintnyi támogatás érkezett „Családok támogatása” közleménnyel – a gyűjtés még tart, így aki segíteni szeretne, az a Perkátáért Közalapítvány számlaszámára utalhat az előbb említett közleménnyel. Az adományozók között helyi lakosok és perkátai származású magánszemélyek is vannak, köztük három jelenlegi és két volt önkormányzati képviselő.

Ezeket az utalványokat juttatják el a rászoruló családoknak Fotó: Somogyi Balázs

Az alapítvány első körben a beérkező összeg harmadát adta át a kiválasztott 11 perkátai magánszemélynek, fejenként egy-egy 10 ezer forintos vásárlási utalvány formájában, amelyet a támogatott által megjelölt perkátai üzletben lehet levásárolni. Somogyi Balázs polgármester kérdésünkre elárulta: még további két ilyen támogatási kört tervez az alapítvány.

A kiválasztottak jelentős része koronavírus-károsult, azaz olyan perkátai munkavállaló, akinek jövedelemkiesést okozott a mostani időszak, mert vagy elvesztette a munkahelyét, vagy pedig a korlátozások miatt töredékbért kapott csak. Egy-egy fő támogatott egyedülálló édesanya, illetve szépkorú polgár, akiknek a segítését a legnagyobb összeget adományozó támogató kérte az alapítványtól, és támogatásukkal az alapítvány teljes mértékben egyetértett.

Neked ajánljuk
Összefogott a karitatív szervezetekkel a Regőczi Alapítvány Elismerték az önkéntesek munkáját Palánták a nehéz helyzetű családoknak Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: feol.hu
Vissza
Hírfolyam