2020. július 13., Jenő
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Túl a karanténon

További összefogásra buzdítanak európai művészek, hogy hangsúlyozzák az összetartás fontosságát a szigorú korlátozások feloldása után is. 

Kerekes Blanka Fotó: papageno.hu

Kerekes Blanka fuvolaművész személyében magyar résztvevője is van annak a kezdeményezésnek, amelyet a World Economic Forum indított el, hogy a jelenlegi egészségügyi veszélyhelyzetben még inkább hangsúlyozza az összefogás és a közös európai jövő fontosságát. A felvételen neves európai zenekarok egy-egy művésze közös videóban játssza az Európia Unió himnuszát, Beethoven Örömódáját.

Kerekes Blanka 2008 óta él Svájcban, a budapesti Zeneakadémia elvégzése után Zürichben folytatta tanulmányait. Több svájci zenekarban játszik, emellett pedig a Mannheimi Filharmonikusok szólófuvolistája. A Zürichi Zeneművészeti Egyetem docense, az Aargaueri Kuratórium Kultur-Preis odaítélésének zsűritagja.

Neked ajánljuk
Segítség a neten karantén idején Herczegh Anita: A válság után is őrizzük meg a szolidaritást! A COVID–19-járvány tanulságai és egyes fenntarthatósági vonatkozásai A világ minden szegletébe eljut a föld sokszínű erdeinek zsivaja Adománnyal segíti a Szent László Kórház dolgozóit a Sodastream
Tovább a forrásra: papageno.hu
Vissza
Hírfolyam