2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

1,5 milliós segítség a vírus idején

Ezerötszáznál is több maszkot és kétszáznál is több élelmiszercsomagot osztottak már szét a „dorozsmai angyalok”. Most a nehéz helyzetben élő gyerekeken a sor, könyveket és játékokat visznek nekik.

Két hónap alatt 1100-nál is többen csatlakoztak Topor Ág­­nes kezdeményezéséhez, amelynek célja először a képviselők munkájának segítése volt fejlesztési javaslatokkal, azonban a vírus átformálta a cél­jait.

Tizenöt olyan édesanya napját tették szebbé Topor Ágnesék, akinek a gyermekei távol élnek Fotó: delmagyar.hu

– Márciustól a dorozsmaiak támogatására helyeztük a hangsúlyt. Öten maszkvarrásba kezdtünk, több mint 20 főtől kaptunk anyagot hozzá, így 1500-nál is több védőeszközt tudtunk készíteni. Ezekből bárki kaphatott. Volt, akinek a képviselők segítségével házhoz vittük, míg mások egy üzletben vehették át – számolt be Topor Ágnes. Hozzátette, még Béketelepre is jutott 100 maszk, Fodor Antal képviselő kérésére.

A dorozsmaiak közül többen is szerették volna meghálálni ezt a segítséget, ezért Ágnesék, vagy ahogyan a helyiek hívják őket, a „dorozsmai angyalok”, élelmiszergyűjtést szerveztek. Száznál is többen ajánlottak fel tartós élelmiszert.

– Mihálffy Béla és Fodor Antal képviselőktől érkezett a legtöbb adomány, ők a csomagok szétosztásában is se­­gítettek hétvégente. Eddig csaknem 200 rászoruló családot támogattunk, de a munka nem áll meg, hiszen folyamatosan érkeznek élelmiszerek. Egy csomag 5–10 ezer forint közötti értékű – részletezte.

Az anyák napját is meghit­tebbé tették 15 olyan édesanyának, akinek gyermeke külföldön vagy más városban él. – Arra kértük ezeket a gyerekeket, hogy küldjék el nekünk az édesanyjuknak szánt üzenetüket, mi pedig továbbítjuk feléjük – emelte ki.

Mihálffy Béla képviselő la­punknak elmondta, mintegy másfél millió forint értékben történt eddig segítségnyújtás. Hangsúlyozta, igazán büszke a kiskundorozsmaiakra, hogy ilyen erős és összetartó közösséget képesek formálni, amit igyekeznek képviselőtársával felkarolni. A szervezők szerint mindig lesz apropója a segítségnyújtásnak, éppen ezért nem hagyják abba a közös munkát.

Neked ajánljuk
Használt mobilokkal segíthetünk Használt mobilokkal segíthetünk A tengeri vírusok is a segítségünkre lehetnek Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: delmagyar.hu
Vissza
Hírfolyam