2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A debreceni állatkertet segíti a Globus

A Globus Konzervipari Zrt. is csatlakozott a Nagyerdei Kultúrpark főtámogatóihoz. Az állatkert a kényszerű zárva tartás alatt magánszemélyektől és cégektől egyaránt számos támogatást kapott, akár jelképes örökbefogadás vagy konkrét anyagi és tárgyi felajánlás formájában.

Az állatkert lakóinak ellátását könnyíti meg a debreceni gyökerű cég Fotók: dehir.hu

Az állatkert lakóinak ellátását könnyíti meg a debreceni gyökerű cég.

A szintén debreceni gyökerű Globus Konzervipari Zrt. hamar a park segítségére sietett, hiszen már márciusban felajánlották, hogy havi rendszerességgel nagy mennyiségű, kiváló minőségű konzervet adományoznak takarmányozási célú felhasználásra. A segítség a legjobbkor érkezett, hiszen az intézmény március közepétől egészen május 4-ig ideiglenes bezárásra kényszerült, így – bár kiadásai, például az állatok takarmányköltségei sem csökkentek – látogatók hiányában jelentős bevételkieséssel kell megbirkózniuk.

Az állatkertben élő 170 fajból a többi között számos madár, főemlős és patás étrendjének jelentős részét teszik ki a zöldségfélék, így az adomány sok lakó ellátását könnyítette meg.

A sajtótájékoztató keretében a két cég hivatalosan is megállapodást kötött a hosszú távú támogatásról, így a Globus csatlakozott a Kultúrpark főtámogatóinak köréhez. A sajtótájékoztatót követően a Globus alapanyagaiból összeállított bőségtállal kedveskedtek az állatkert lakóinak. Az intézmény reméli, hogy e felajánlás más cégeket is hasonló nemes cselekedetre ösztönöz majd, hiszen most minden támogatás nagy segítséget jelent az állatkertnek.

Neked ajánljuk
Segítség a neten karantén idején Herczegh Anita: A válság után is őrizzük meg a szolidaritást! Hankook-adomány szociális szervezeteknek Balkon fanatik – Fotópályázat A körkörös gazdaság lehetőség lehet a kilábalásra
Tovább a forrásra: dehir.hu
Vissza
Hírfolyam