2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Háromszoros segítség hátrányos helyzetű gyermekeknek és szüleiknek

A Győri Tanoda-klub a járvány kezdete óta nemcsak a tanulásban segíti a hátrányos helyzetű gyermekeket, de az online oktatásban szükséges informatikai eszközökkel, valamint élelmiszercsomagokkal is támogatnak 18 rászoruló családot, 32 tanulót. 

Az Iskolakultúráért-Esélyteremtésért Egyesület 2004 óta foglalkozik tanodák működtetésével. Céljuk a hátrányos helyzetű, egyéni fejlesztést igénylő tanulók felzárkóztatása, az iskolai lemorzsolódások csökkentése, a gyermekek alapképességeinek fejlesztése.

Jelenleg 32 diák iskolai felzárkóztatását, kulturális programok és nyári táborok szervezését biztosítják mentorokkal, szaktanárokkal. Működésük 16 éve alatt több száz tanulóval foglalkoztak a tanodában.

„A vírusjárvány idején még intenzívebb a segítségnyújtás a rászoruló tanulóknak, családoknak – emelte ki Szakácsné Foki Katalin vezető. – Az iskolabezárás után mi sem fogadtunk tanulókat, de napról napra több szülő, tanuló keresett bennünket, hogy segítsük az online tanulást. Anyagi keretünkből számítógépeket javíttattunk, telefonokat és feltöltőkártyákat vásároltunk. Laptopokat adtunk az eszköztárunkból a gyerekeknek, gyakorló, fejlesztő füzeteket vittünk az alsósoknak, védőmaszkokat is beszereztünk mindenkinek. Átszerveztük a mentorok, szaktanárok segítőmunkáját, Facebook-csoportunkon keresztül tájékoztattunk, osztottunk meg feladatokat az otthoni tanulás hatékony segítésére.”

Fotó: O. Jakócs Péter/gyorplusz.hu
Neked ajánljuk
Együnk Egymásért kampány a nélkülözők segítésére Az Alcoa 20 ezer dollárral segíti a védekezést „Alapvetően meg fog az összes rendszerünk változni” ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: gyorplusz.hu
Vissza
Hírfolyam