2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Háromszoros segítség hátrányos helyzetű gyermekeknek és szüleiknek

A Győri Tanoda-klub a járvány kezdete óta nemcsak a tanulásban segíti a hátrányos helyzetű gyermekeket, de az online oktatásban szükséges informatikai eszközökkel, valamint élelmiszercsomagokkal is támogatnak 18 rászoruló családot, 32 tanulót. 

Az Iskolakultúráért-Esélyteremtésért Egyesület 2004 óta foglalkozik tanodák működtetésével. Céljuk a hátrányos helyzetű, egyéni fejlesztést igénylő tanulók felzárkóztatása, az iskolai lemorzsolódások csökkentése, a gyermekek alapképességeinek fejlesztése.

Jelenleg 32 diák iskolai felzárkóztatását, kulturális programok és nyári táborok szervezését biztosítják mentorokkal, szaktanárokkal. Működésük 16 éve alatt több száz tanulóval foglalkoztak a tanodában.

„A vírusjárvány idején még intenzívebb a segítségnyújtás a rászoruló tanulóknak, családoknak – emelte ki Szakácsné Foki Katalin vezető. – Az iskolabezárás után mi sem fogadtunk tanulókat, de napról napra több szülő, tanuló keresett bennünket, hogy segítsük az online tanulást. Anyagi keretünkből számítógépeket javíttattunk, telefonokat és feltöltőkártyákat vásároltunk. Laptopokat adtunk az eszköztárunkból a gyerekeknek, gyakorló, fejlesztő füzeteket vittünk az alsósoknak, védőmaszkokat is beszereztünk mindenkinek. Átszerveztük a mentorok, szaktanárok segítőmunkáját, Facebook-csoportunkon keresztül tájékoztattunk, osztottunk meg feladatokat az otthoni tanulás hatékony segítésére.”

Fotó: O. Jakócs Péter/gyorplusz.hu
Neked ajánljuk
Autósok gyűjtöttek a salgótarjáni kórház gyermekosztályának 11 milliós támogatás a koronavírus-járvány elleni védekezéshez Fenntartható és szolidáris gazdaság megteremtését sürgette Ferenc pápa Rengeteg szemetet szállítottak el ősszel az erdőkből A régi festmények nemcsak a kurátorok, de a klímatudósok szívét is megdobogtatják
Tovább a forrásra: gyorplusz.hu
Vissza
Hírfolyam