2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Coop a járványhelyzetben is segíti a rászoruló gyerekeket

Csaknem 90 tonnányi adományt nyújt a Coop Segély Alapítvány és a Co-op Hungary Zrt. az állami gondozásban nevelkedő 8268 különleges ellátást igénylő gyermeknek. A 25 millió forintos adomány nagy segítség a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került szociális ellátórendszernek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén ötödik alkalommal indult el a Coop Segély kamionja, amely ismét az állami gondozásban nevelkedő különleges ellátást igénylő, ezúttal összesen 8268 gyermeknek juttat el országszerte 25 millió forint értékű, 87 tonnányi Coop saját márkás alapélelmiszerekből álló adományt.

A támogatással a társaság egyúttal tiszteletét is szeretné kifejezni azoknak az ápolóknak, nevelőknek és minden segítőjüknek, akik ezekben az intézményekben áldozatos munkát végeznek a különleges odafigyelést igénylő, nehéz időszakban is.

A Coop saját márkás alapélelmiszereiből összeállított adománycsomaggal a Coop Segély Alapítvány a gyermekek étkeztetéséhez járul hozzá, segítve azt, hogy az így felszabaduló forrásokat az intézmények más, fontos célokra tudják fordítani. 

Az eredményeink arra köteleznek minket, hogy társadalmi igényeket is kiszolgáljunk, a mostanihoz hasonló, egész országot érintő járványhelyzet idején is

– hangsúlyozta dr. Zs. Szőke Zoltán. Az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke hozzátette: „Az ország 1500 településén 2300 üzlettel jelen levő Coop üzletlánc tagvállalatai a működési területük közösségének felelős tagjaként a koronavírus-járvány kezdete óta igyekeznek segítséget nyújtani a mostani helyzetben segítségre szorulóknak. Pénz- és élelmiszer-adománnyal segítettek kórházakat, a nehéz helyzetbe kerülteket támogató civil szervezeteknek élelmiszert, tisztítószereket juttattak el, az egri kutyamenhelyet pedig 3,6 tonna száraz kutyaeledellel segítette az egyik cég. A legtöbb településen a mai napig biztosítják a helyi önkormányzatoknak és önkénteseiknek a könnyített bevásárlás lehetőségét, amivel a rászorulók ellátását segítik.”

Csoportkép az adománykamionokat útjukra indító sajtóeseményről Fotó: CO-OP Hungary Zrt.
Neked ajánljuk
Több mint 2000 pizzát kaptak a győri kórház dolgozói Friss tej és kenyér kerülhet a rászorulók asztalára az Auchan jóvoltából Hétmillió forint értékben kapott vitaminokat az Ökumenikus Segélyszervezet Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam