2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Coop a járványhelyzetben is segíti a rászoruló gyerekeket

Csaknem 90 tonnányi adományt nyújt a Coop Segély Alapítvány és a Co-op Hungary Zrt. az állami gondozásban nevelkedő 8268 különleges ellátást igénylő gyermeknek. A 25 millió forintos adomány nagy segítség a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került szociális ellátórendszernek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén ötödik alkalommal indult el a Coop Segély kamionja, amely ismét az állami gondozásban nevelkedő különleges ellátást igénylő, ezúttal összesen 8268 gyermeknek juttat el országszerte 25 millió forint értékű, 87 tonnányi Coop saját márkás alapélelmiszerekből álló adományt.

A támogatással a társaság egyúttal tiszteletét is szeretné kifejezni azoknak az ápolóknak, nevelőknek és minden segítőjüknek, akik ezekben az intézményekben áldozatos munkát végeznek a különleges odafigyelést igénylő, nehéz időszakban is.

A Coop saját márkás alapélelmiszereiből összeállított adománycsomaggal a Coop Segély Alapítvány a gyermekek étkeztetéséhez járul hozzá, segítve azt, hogy az így felszabaduló forrásokat az intézmények más, fontos célokra tudják fordítani. 

Az eredményeink arra köteleznek minket, hogy társadalmi igényeket is kiszolgáljunk, a mostanihoz hasonló, egész országot érintő járványhelyzet idején is

– hangsúlyozta dr. Zs. Szőke Zoltán. Az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke hozzátette: „Az ország 1500 településén 2300 üzlettel jelen levő Coop üzletlánc tagvállalatai a működési területük közösségének felelős tagjaként a koronavírus-járvány kezdete óta igyekeznek segítséget nyújtani a mostani helyzetben segítségre szorulóknak. Pénz- és élelmiszer-adománnyal segítettek kórházakat, a nehéz helyzetbe kerülteket támogató civil szervezeteknek élelmiszert, tisztítószereket juttattak el, az egri kutyamenhelyet pedig 3,6 tonna száraz kutyaeledellel segítette az egyik cég. A legtöbb településen a mai napig biztosítják a helyi önkormányzatoknak és önkénteseiknek a könnyített bevásárlás lehetőségét, amivel a rászorulók ellátását segítik.”

Csoportkép az adománykamionokat útjukra indító sajtóeseményről Fotó: CO-OP Hungary Zrt.
Neked ajánljuk
Együnk Egymásért kampány a nélkülözők segítésére Az Alcoa 20 ezer dollárral segíti a védekezést „Alapvetően meg fog az összes rendszerünk változni” Dübörgő gitár, drámai képek Amazónia védelmében Óvatosan a bambuszpoharakkal!
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam