2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Adományozásra buzdítják az élelmiszer-halmozókat

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet sok háztartásban az élelmiszer-tartalékok felhalmozásával is járt. A Nébih és az Élelmiszerbank mindenkit arra buzdít, hogy ne hagyják veszendőbe menni ezeket a tartalékokat. A felesleget június 16-ig örömmel átveszik, majd rászorulóknak továbbítják. 

A Nébih és az Élelmiszerbank arra buzdít mindenkit, aki úgy látja, hogy van olyan tartós élelmiszer az otthonában, amit a lejárati idejéig már nem fogyaszt el, gondoljon azokra, akik segítségre szorulnak. A program részeként országszerte több átvételi pontot is nyitnak, ahol a lakosok 2020. június 16-ig leadhatják az adományaikat. Az átvételi pontokról (térképes és kereshető formában) ide kattintva tájékozódhatnak az érdeklődők.

Fontos, hogy csak bontatlan, azaz az eredeti, sértetlen bolti csomagolásban lévő tartós (minőségmegőrzési idővel rendelkező), hűtést nem igénylő élelmiszerek (például tészta, liszt, konzervek stb.) adhatók le. Természetesen az akcióban azok is részt vehetnek, akiknél nincs felhalmozott élelmiszer, de kifejezetten e célból vásárolt tartós élelmiszerekkel mégis szeretnék támogatni a kezdeményezést.

Az összegyűlt tartós élelmiszereket az Élelmiszerbank partnerszervezetei juttatják majd el a rászorulóknak.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Több mint 2000 pizzát kaptak a győri kórház dolgozói Friss tej és kenyér kerülhet a rászorulók asztalára az Auchan jóvoltából Hétmillió forint értékben kapott vitaminokat az Ökumenikus Segélyszervezet Több ezren vettek részt Szerbiában egy környezetvédelmi tüntetésen Kicsiben is bele lehet vágni az ökogazdálkodásba
Tovább a forrásra: agroinform.hu
Vissza
Hírfolyam