2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fogyatékkal élőknek segít a Peugeot

Már a koronavírust megelőző időszakban is megoldást kínált az Esélyautó a fogyatékkal élők mobilitásának biztosítására. Április 15-től azonban új fordulatot vett a program, hogy élelmiszerrel, gyógyszerrel és egyéb, a mindennapok során szükséges drogériai termékekkel tudják ellátni a fogyatékkal élőket.

A kezdeményezéshez rövid időn belül csatlakozott az EMMI és az öt legnagyobb fogyatékkal élőket tömörítő érdekvédelmi szervezet: a Mozgáskorlátozottak, a Siketek és Nagyothallók, a Vakok és Gyengénlátók, illetve az Autisták, Értelmi Fogyatékossággal Élők szövetségei. Ők egyrészről az Esélyautóra jogosultak adatbázisát biztosítják, másrészt az Esélyautót vezetők is az adatbázisból kerülnek ki, így a 3 Peugeot autót vezető megváltozott munkaképességű ember számára is munkahelyet, megélhetést teremt a program.

A digitális infrastruktúrát az Esélyautó meglévő rendszerei biztosítják: applikáció, aktív honlap, Facebook-oldal, amelyekkel kivitelezhetővé válik a 24 órás rendelkezésre állás. A másik oldalról a karitatív szervezetek és helyi szinten az önkormányzatok felügyelik a szükséges csomagok célba juttatását, amelybe önkéntesek is bekapcsolódtak, így egy olyan magas szintű összefogás jöhetett létre, amely országos lefedettséggel jelent megoldást a fogyatékkal élők ezen problémáira.

A kezdeményezés mellé álltak további olyan cégek, amelyeknek fontos a társadalmi szerepvállalás, értékteremtés. Ezek közé tartozik többek között a Wolt is, amely pénzügyi támogatással és sofőrökkel segítette a projektet. A Peugeot magyarországi importőre pedig a már említett 3 személyautót bocsátotta díjmentesen rendelkezésre. A program a jelenlegi vállalás szerint június végéig tart, melyre a felsorolt érdekvédelmi szervezeteken keresztül folyamatosan tudnak jelentkezni mindazok, akik igényt tartanak az Esélyautó támogatására.

Fotó: autonavigator.hu
Neked ajánljuk
Több mint 2000 pizzát kaptak a győri kórház dolgozói Friss tej és kenyér kerülhet a rászorulók asztalára az Auchan jóvoltából Hétmillió forint értékben kapott vitaminokat az Ökumenikus Segélyszervezet Több ezren vettek részt Szerbiában egy környezetvédelmi tüntetésen Kicsiben is bele lehet vágni az ökogazdálkodásba
Tovább a forrásra: autonavigator.hu
Vissza
Hírfolyam