2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Játékot kapnak az állatok a támogatóktól

Nem hagyták magára az Állatkertet a támogatók a járványügyi zárlat idején sem: az újranyitásig több mint egymillió forintot adományoztak az Állatkerti Alapítvány „Egy falatka Állatkert” kezdeményezésére. A támogatók jóvoltából új környezetgazdagító elemeket – voltaképpen állati játékokat – kaphatnak az állatkert lakói. 

Játékokra költik a támogatóktól érkezett adományt: a kifutók változatosabbá tétele, az állatok figyelmének lekötése, érdeklődésének felkeltése, aktivitásának biztosítása nagyon fontos tényezője az állatok jóllétének.

Az Állatkerti Alapítvány már többször is ajándékozott speciális játékokat, foglalkoztató eszközöket az Állatkertnek: például óriáslabdákat az elefántoknak és vízilovaknak, etetőszerkezeteket a kisebb testű ragadozóknak, foglalkoztató játékokat a nagy testű aráknak, keáknak. Az ilyen speciális eszközök csak néhány nagy kereskedőnél kaphatók, ezekből látják el a világ állatkertjeit. Sokszorosan bevizsgált, egészségkárosító adalékot nem tartalmazó alapanyagokból készülnek, s formatervezésük, kivitelezésük természetesen állatfajonként különbözik.

Egészen más anyagból, más tervek szerint készül például egy orrszarvúknak való labda – amire játék közben rá-rálépked a jószág –, mint egy olyan etetőszerkezetet, amiből a szurikáták tűhegyes fogai és éles karmai csipkedik ki a lisztkukacot.

Az állatkerti állatoknak készülő eszközök szinte luxuskategóriás termékek, ezek beszerzésében sokat segítenek az adományok. Az „Egy falatka Állatkert” akcióban, amely a járványügyi korlátozások miatt bezárt állatkert javára indított az Állatkerti Alapítvány, pontosan 1 110 100 Ft gyűlt össze. 

Az „Egy falatka Állatkert” adománygyűjtő program továbbra is elérhető az Állatkerti Alapítvány honlapján. Ezen keresztül kisebb összegű adományokkal játékos formában, – egy bála széna, egy adagnyi husi vagy egy kosár gyümölcs – árával, ötszáz, ezer vagy kétezer forint átutalásával járulhatnak hozzá a költségekhez a támogatók.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Több mint egy évtizede segít a környékbelieknek az edelényi alapítvány Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: allatkertialapitvany.hu
Vissza
Hírfolyam