2020. november 24., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új diagnosztikai eszközt adományoztak a Heim Pál Gyermekkórháznak

A koronavírus-fertőzés kimutatásának jelenlegi legbiztosabb eszközét, azaz genetikai vizsgálatok elvégzésére alkalmas diagnosztikai berendezést vásárolt az ismert kockázati befektető, Albrecht Ottó a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet részére a járvány újabb hullámainak a kezelésére.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet jelenleg a gyermekellátás területén kijelölt járványkórházként működik, március 20-a óta fogadja és látja el a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, kórházi felvételt igénylő gyermekeket.

A koronavírus-fertőzés kimutatásának legmegbízhatóbb módja az úgynevezett PCR-technológia, amely nem az ellenanyagot, hanem magát a kórokozót, illetve annak genetikai anyagát mutatja ki a szervezetben, akár már néhány nappal a fertőzés után.

Nemcsak járvány kordában tartása, hanem a várható következő hullám kezeléséhez is fontos, hogy minél korábban ki lehessen szűrni a még tünetmentes, ám már fertőző vírushordozókat, hiszen így lehet időben lokalizálni és megfékezni a továbbfertőzéseket és ezáltal az újabb gócpontok kialakulását. A fertőzés korai szakaszában már biztos eredményt produkáló PCR-berendezések ezért fontos fegyverei lehetnek a vírus elleni harcnak.

A PCR-vizsgálat elvégzéséhez persze nem elég a nagy értékű berendezés, laboratóriumi körülmények és virológiai diagnosztikai szaktudással rendelkező szakemberek is szükségesek a vizsgálatok azonnali, biztonságos elvégzéséhez. A Heim Pál kórházban megvan a megfelelő tudás, és sok kisgyermek várja a gyógyulást, ezért döntött úgy a számos egészségügyi, egészségipari, orvosbiológiai befektetést támogató kockázati befektető, Albrecht Ottó, hogy a 12 millió forint értékű eszközt ennek az intézetnek adományozza.

A gyermekek védelmét támogatja Albrecht Ottó adománya Fotó: heimpalkorhaz.hu
Neked ajánljuk
Nemzetközi adományplatformot indított a Continental Autósok gyűjtöttek a salgótarjáni kórház gyermekosztályának A NASA-t is meglepte, mekkora hatással volt a koronavírus a légkör állapotára Pszichológusok ingyenes online előadásokkal segítik a lelki egészség megőrzését a járvány idején Fantasztikus képek egy lápvidékről, ahol idomított kormoránok fogják a halakat (képgalériával)
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam