2020. október 31., Farkas
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A pécsi Gandhiban is bevált a digitális oktatás

Magyarország és Európa első roma nemzetiségi érettségit adó iskolájában, a pécsi Gandhi gimnáziumban is sikeresen működik a digitális oktatás. A Baranya megyei intézményben alkalmazkodtak az új helyzethez, és minden lehetséges módon segítik a tudásátadást.

Mivel sok hátrányos helyzetű gyereknek otthon nem volt számítógépe és jól használható mobiltelefonja, a Gandhi egyebek mellett számítógépeket, tableteket vásárolt, internet-előfizetést biztosított tanulóknak, és úgy dolgozta ki a digitális tanrendet, hogy a feladatok gyengébb minőségű eszközzel is elvégezhetők legyenek.

Az iskola alapvetően azt az online alkalmazást használja, amelyet több tanár már korábban bevezetett az oktatómunkában. A digitális rendszer a művészeti oktatásban is megvalósult: a hangszerrel rendelkező diákok tudását a zenetanárok videókkal, oktatóanyagokkal fejlesztik; azok a gyerekek pedig, akiknek otthon nincs hangszerük, főleg zenehallgatásos vagy írásos feladatokat kapnak.

Az osztályfőnökök és a szaktanárok mellett a kollégiumi nevelők, a szociális munkás, a pszichológus és egyéb segítők sem engedték el a gyerekek kezét; korrepetálásban, lelki segítségnyújtásban, motiválásban is számíthatnak rájuk a diákok és azok családjai. Ahol pedig az ösztönzéshez külső támogatásra is szükség volt, ott az iskola a helyi települési vagy nemzetiségi önkormányzattal működött együtt.

A pécsi Gandhi Gimnázium aulája Fotó: MTI/Sóki Tamás
Neked ajánljuk
Nemzetközi adományplatformot indított a Continental Helyi cégek helyben segítik a vírus elleni védekezést Veszprémben Több mint nyolcvanezer üveg Béres-cseppet kaptak a pedagógusok „Lábnyom” – Részvételi társasjáték fiataloknak Fontos változások a kozmetikumok körül
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam