2021. január 15., Loránd, Lóránt
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ingyenes gyerektábort finanszíroznak a budapesti fürdők vezetői

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezetői úgy döntöttek, hogy fizetésük egy részét budapesti gyerekek ingyenes nyári táborozására ajánlják fel. Pénzügyi alapot hoztak létre, amelyből 4 budapesti strandon olyan gyerekek táborozhatnak, akiknek a szülei Budapesten a koronavírus elleni küzdelem első vonalában álltak helyt.

A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőben, a Palatinus, a Római és a Paskál strandfürdőben június 29. és augusztus 14. között (hét turnusban) mintegy 500 alsós általános iskolai tanuló élvezheti majd a nyár örömeit teljesen ingyenesen. 

A táboroztatás megszervezésében a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. partnerei a B.B. Swimming Sport Kft. és a Szabad Úszó Sportsuli és Sportszolgáltató Bt. is segít.

Az ötszázból mintegy száz helyet saját dolgozóik gyermekeinek biztosítanak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezetői – részvételükről a jelentkezés és a rászorultság alapján a szakszervezettel közösen dönt a társaság.

Kiknek a jelentkezését várják a további 400 helyre?

A Fővárosi Önkormányzat intézményeinél dolgozó szülők igényelhetik az ingyenes részvételi lehetőséget. A felajánlás elsősorban a gyermeküket egyedül nevelő édesanyáknak és édesapáknak és szociálisan rászoruló családoknak szól, amelyekben egyik vagy mindkét szülő olyan intézményben dolgozik, amely intézményre különösen nehéz feladatok hárultak a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

A résztvevők kiválasztása rászorultsági elveken alapul. Elsőbbséget élveznek a több gyermeket egyedül nevelő szülők, a gyermeket egyedül nevelő szülők, a többgyermekes családok, az alacsony egy főre jutó jövedelemmel rendelkező családok. A Részvételi felhívást és a Jelentkezési lapokat a Főpolgármesteri Hivatal juttatja el saját intézményei vezetőihez annak érdekében, hogy a legrövidebb időn belül az intézményekben dolgozó érintettek értesülhessenek a lehetőségekről és pályázhassanak.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Speciális ajándékcsomagok a rászorulóknak Játékokkal tették szebbé a honvédek az ünnepet a beteg gyerekek számára Több mint 700 millió forintot ajánl fel a Groupama A fogyasztók is szerepet játszanak az őserdők pusztulásában A szélsőségessé váló időjárás nem csak forrósággal teszi próbára az embert
Tovább a forrásra: enbudapestem.hu
Vissza
Hírfolyam