2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sokan segítették az állatmentőket Fehérváron

Pozitív tapasztalatokkal zárta a koronavírus-járvány okozta rendkívüli időszakot a Fejér Megyei Állatmentő és Állatvédő Egyesület, azaz a FEMA. A szokásosnál több volt az örökbefogadás és az adomány is. Az állatmenő-rehabilitációs munka ezután is teljes gőzzel folytatódik, a támogatásokra folyamatosan számítanak.

Sok ember átérezte az állatmentő szervezetek nehéz helyzetét és a támogatás fontosságát a rendkívüli időszakban. Azok, akik szeretik az állatokat és segíteni akarnak, valóban segítettek is. Minden bizonnyal ez az oka annak, hogy a szokásoshoz képest több adomány jött, a vártnál könnyebben lehetett átvészelni az elmúlt heteket – fogalmaztak a FEMA vezetői.

FEMA Állatmentők a rendkívüli időszakban

Rajos Bence és Turczer Edina elmondta, nagyon sok száraz- és konzervtáp, kutyaszalámi érkezett, de rengeteg maszkot, tisztítószert is kapott a szervezet. Jól alakult az örökbefogadás is, sok kölyök és felnőtt állat, köztük idősebb, 4-5 éves kutya került gazdához.

Fotók: Molnár Artúr

A FEMA jelenleg körülbelül 110 kutyáról és 60 cicáról gondoskodik. Az örökbeadás folyamatos, melyet a menhely vezetői igen körültekintően végeznek.

A FEMA fő profilja a súlyosan elhanyagolt, bántalmazott, megkínzott és életveszélybe került állatok mentése, rehabilitálása, gazdához juttatása. A szervezet havi rezsiköltségei és ellátási kiadásai több százezer forintra tehetők, így ezután is hálával, jól szívvel fogadnak bármilyen támogatást. Jól jönnek az állateledelek és a készpénzes adományok éppúgy, mint a tisztítószerek, a mosószerek, a megunt, de még jól működő háztartási gépek, mosógépek és a fagyasztóládák. Szeretnének továbbá egy minden feladatellátásra alkalmas személyautót is, nagyobb rakodótérrel.

A FEMA telephelyén jelenleg még kisebb építkezések folynak, így június közepétől indulhatnak újra az örökbeadás céljával szervezett látogatói napok. Aki szeretne menni ekkor, vagy bármikor máskor, időpont-egyeztetésre mindenképpen hívja a menhely vezetőit a +36 30 843 4346-os telefonszámon.

Neked ajánljuk
Összefogott a karitatív szervezetekkel a Regőczi Alapítvány A Covid-árváknak gyűjtöttek Elismerték az önkéntesek munkáját Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: szekesfehervar.hu
Vissza
Hírfolyam