2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

1500 karton margarint ajánlott fel az Upfield

A koronavírus-járvány egyik következményeként az emberek elkezdtek élelmiszerkészleteket felhalmozni, emiatt több tartós élelmiszer is hiánycikk lett átmenetileg. Márciusban és áprilisban a vaj és a margarin eladási adataiból volumenben és értékben egyaránt két számjegyű növekedés volt kiolvasható.

Az Upfield március 10-én juttatta el első, közel húsz tonnás adományát a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, melyet májusban újabb húsz tonna Rama, Delma és Flora margarinból álló szállítmány követett.

A koronavírus több oldalról is nyomást helyezett a hátrányos helyzetben élőkre. Amellett, hogy anyagilag és fizikailag is nehezebbé vált az élelmiszer-vásárlás, az egészségvédelem fókuszába került a tápláló étrend. Szerettük volna, ha senkinek nem kell lemondania az értékes növényi étrend és az otthoni sütés-főzés alapvető kellékéről, a margarinról

– fogalmazott Dósa Gábor, az Upfield Hungary ügyvezető igazgatója.

„Hálásak vagyunk a felajánlásért, melyet az Élelmiszerbank partnerszervezetei, 60 civil szerveződés, 25 állami és önkormányzati fenntartású szociális intézmény, továbbá 15 egyházi szervezet segítségével osztottunk szét a kiszolgáltatott helyzetben élőknek” – tette hozzá Szabó Szilvia, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület ügyvezetője.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Több mint 100 rászoruló családnak segít a GLS és a Máltai Szeretetszolgálat A nehéz helyzetbe került gazdiknak segít a Rex Alapítvány A pandémiának is köszönhető, hogy csökkent az orvvadászat Dél-Afrikában Kitinből és ízelt lábakból épít rovarszobrokat a magyar képzőművész Magyarország legjelentősebb természeti kincse az édesvízkészlet mellett a termőföld
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam