2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egészséges adomány hatszáz gyermeknek Sárszentmihályon

Az egyik székesfehérvári élelmiszergyártó cég, a Cerbona jelentős adománnyal támogatta a sárszentmihályi és sárpentelei gyerekeket. A termékeket az önkormányzat hamarosan csaknem 600 érintetthez juttatja el.

Az önkormányzat által kért szerény támogatás helyett az élelmiszergyártó cég nagyvonalú adománnyal lepte meg a települést. Török Tamás, a társaság marketing- és exportvezetője szerdán különféle termékekből összeállított négy raklapnyi adományt adott át a vállalat Takarodó úti telephelyén Óber Andrea polgármesternek és Molnár Dezső alpolgármesternek. A faluvezető elmondta: örömmel fogadták a fehérvári Cerbona felajánlását, és hálás szívvel köszönik gyors és nagylelkű támogatásukat.

Csaknem 600 gyerekhez érkezik dobozban a finomság Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az előzményekhez tartozik, hogy a mihályi önkormányzat család- és gyermekjóléti szolgálatának családsegítője, Turzó Anikó az agglomerációban működő vállalatok, vállalkozások körében kutakodott: a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben tudnak-e segíteni a megyeszékhelyen kívül más településeknek is. Sárszentmihályról sokan dolgoznak a nagyvárosban, ezért mert arra gondolni, hátha Fehérvárról is támogatókra lelnek.

Még áprilisban felmérték a járványhelyzet miatt munkájukat elveszítő családok egyre nehezedő anyagi lehetőségeit és lelkiállapotát, s útjára indították a segítségkérést. A Cerbona szinte azonnal pozitívan reagált a megkeresésre, és támogatásáról biztosította a sárszentmihályi községi önkormányzatot. A cég arra gondolt, hogy az adományokkal segíti valamennyi Sárszentmihályon és Sárpentelén élő, 18 év alatti fiatal egészséges táplálkozását, hiszen a korlátozások miatt különösen a gyerekek mozogtak keveset az utóbbi hónapokban.

Óber Andrea polgármester elmondta, hogy az önkormányzat a termékeket hamarosan eljuttatja a csaknem 600 érintett gyerekhez.

Neked ajánljuk
Covid-árvák kaptak ajándékokat Díjazták az egyetemi önkénteseket Egy sokoldalú illóolaj, amely egy háztartásból sem hiányozhat Újabb érvek a BKK-tól a városi közösségi közlekedés mellett Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra
Tovább a forrásra: feol.hu
Vissza
Hírfolyam