2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élsportolók összefogása a Vatikán jótékonysági árverése javára

We Run Together elnevezéssel jótékonysági gyűjtést kezdeményezett a Szentszék sportegyesülete, az Athletica Vaticana a jelképekké vált bergamói és bresciai kórházak dolgozói javára, akik hősiesen küzdenek járvány idején. A jótékonysági árverés honlapját Ferenc pápa indította útjára június 8-án.

A tervek szerint az Athletica Vaticana május 21-én tartotta volna találkozóját, amelyen első alkalommal vettek volna részt olimpiai bajnokok a világ minden részéről, testi és szellemi fogyatékkal élő sportolók, valamint migráns és börtönbüntetésüket töltő atléták. Ehelyett most az interneten indítanak jótékonysági gyűjtést.

Az árverés javára Ferenc pápa felajánlott néhány tárgyat, melyeket sportolóktól kapott az audienciák alkalmával. Ezek között van egy kerékpár a pápa nevével, amelyet a Szentszék, illetve Argentína zászlajának színeire festettek. A szentatya Peter Sagan profi kerékpáros világbajnoktól kapta.

Június 8-án déltől mindenki részt vehet a „szolidaritás versenyében” az árverés weboldalán. A jótékonysági gyűjtés során a különböző sportágak bajnokai az őket jelképező sporttárgyakat bocsátanak árverésre. Vannak ezenkívül olyanok is, akik megnyitják otthonuk ajtaját, vagy bemutatják, hogyan edzenek, tanúsítva, hogy a sport valóban a találkozás kultúráját építi.

A sportolók hetenként váltják egymást árverésre bocsátott tárgyaikkal. Június 8-án Sagan kerékpárjával és az Alex Zanardi autóversenyző, paralimpiai bajnok által viselt mezzel indult a gyűjtés. 

Az árveréshez a következő két hónapban sok más nemzetközi bajnok csatlakozik majd különböző sportágakból. Közöttük lesznek a Juventus, a Milan, a Lazio és a Brescia labdarúgócsapatok tagjai is, továbbá a Ferrari és a Lamborghini autógyár versenycsapata.

Fotó: vaticannews.va
Neked ajánljuk
Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: magyarkurir.hu
Vissza
Hírfolyam