2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egészségügyi védőfelszereléseket adományoz a Bayer Hungária Kft.

A Bayer Hungária Kft. a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve támogat olyan intézményeket, amelyekben fokozottan veszélyeztetett egészségügyi helyzetben lévőket látnak el. A 11 helyszínre kerülő adományokból a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Klinikai Onkológiai Osztálya is részesült.

„A Bayer Hungária Kft. erejéhez mérten mindig próbálja támogatni a magyar egészségügyet és társadalmunkat. A koronavírus-járvánnyal szemben természetesen mi sem maradhattunk közömbösek, ezért felvettük a kapcsolatot a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel, szakmai tapasztalatuknak köszönhetően biztosak lehettünk abban, hogy az ország leginkább rászoruló kórházaiba, idősotthonaiba és hajléktalanszállóiba jutnak el adományaink. Szerettük volna azokat az intézményeket támogatni, ahol a vírus szempontjából a leginkább veszélyeztetett emberekkel foglalkoznak. Úgy érezzük, hogy olyan eszközöket tudtunk a segélyszervezet segítségével adományozni, amelyeknek hosszú távon is hasznát veszik majd” – mondta Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető és gazdasági igazgatója.

Kárpát Krisztina Fotó: agrarforum.hu

Az első másfél millió forint értékű adománycsomagot – amely egy álvánnyal felszerelt NOVAERUS Protect 800 Advanced Care plazmatechnológiás levegőfertőtlenítőt, orvosi maszkot, FFP2-es maszkot, gumikesztyűt, arcpajzsot és fertőtlenítőszert tartalmazott – június 8-án adta át a Bayer Hungária Kft. és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet dr. Papp Erzsébetnek, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház orvosigazgatójának.  

„A koronavírus-járvány kirobbanásakor a Bayer vezetése egy 15 millió eurós alap elkülönítése mellett döntött, amiből a mai napig 12 millió eurót juttattak el különféle adományok formájában az arra rászorulóknak szerte a világon. Ebből az összegből tudott segíteni 20 millió forint értékben a Bayer Hungária Kft. is” – mondta Vattay Gábor, a Bayer Hungária Kft. radiológiai üzletágának vezetője.

Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója megköszönve a vállalat támogatását elmondta, hogy a Bayer Hungária Kft. adományában részesülő egészségügyi és szociális intézmények kiválasztásakor elsősorban az országos lefedettségre törekedtek. A kaposvári kórház mellett így hamarosan ugyanilyen tartalmú adománycsomag kerül az Országos Onkológiai Intézetbe, a budapesti Szent Margit Kórházba, a Debreceni Egyetem onkológiájára, a Békés Megyei Központi Kórház onkológiai osztályára, a BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház onkológiájára, az Onkoterápiás Klinikára, továbbá az Ökumenikus Segélyszervezet erőspusztai Időskorúak Gondozóházába és a gyulai hajléktalanokkal foglalkozó intézményébe, illetve evangélikus és a református fenntartású idősek otthonaiba.

Lehel László Fotó: agrarforum.hu

Dr. Papp Erzsébet, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház orvosigazgatója az átadó után azt mondta, hogy a koronavírus-járvány miatt az intézménynek az elmúlt évekhez képest sokkal nagyobb mennyiségben kellett védőfelszereléseket és fertőtlenítőszereket beszereznie, így nagy segítség volt nekik a Bayer Hungária Kft. adománya. Különösen örültek a levegőfertőtlenítő készüléknek, aminek segítségével a kórtermek takarításakor olyan átfogó higiénés gyakorlatot vezethetnek be, amely a kezek és a felületek mellett a levegő fertőtlenítését is magában foglalja. 

Neked ajánljuk
Helyi alapítvány segít a kiskőrösi mentősöknek Egészségügyi felszerelés a református szeretetszolgálatnak Sikeres a yogyakartai terepkísérlet Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: agroforum.hu
Vissza
Hírfolyam