2021. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagy összegű adománnyal támogatja a Tisza Volán SC a gyermekgyógyítást

A Tisza Volán SC kézilabda-szakosztálya 1 millió 650 ezer forintot gyűjtött össze a tagok és a szülők felajánlásaiból, amit beteg gyerekeket segítő alapítványok részére ajánlott fel.

Kővári Árpád, a Tisza Volán SC elnöke elmondta, inspirációt merítettek abból, hogy országszerte rengeteg felajánlás érkezett az egészségügyi intézmények részére. 

Bartók Csaba, a TVSC utánpótlás-igazgatója megemlítette, a klub állami és szülői támogatásból él, de a koronavírus-járvány okozta nehéz időkben támogatóvá vált:

A tagoknak három hónapon keresztül nem volt kötelező befizetni a havi tagdíjat, viszont aki megtette, az hozzájárult a jótékony kezdeményezéshez. Remélem, lesznek olyan gyerekek, akik ebből a segítségből meggyógyulnak, és később a kézilabdapályán viszontlátjuk majd.

Dr. Tajti Zsanett, a Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek alapítvány képviseletében megköszönte a nagylelkű felajánlást. Elmondta, hogy az alapítvány célja a gyermekintenzív ellátás jobbá tétele, ezért a felajánlott összegből új pumpát vásárolnak.

Dr. Kis Judit Klára, a Dr. Tekulics Péter a Gyermekekért alapítvány képviseletében kifejtette, az adományt a koraszülöttek kezelésére és ápolására kívánják fordítani, lélegeztetés segítéséhez szükséges eszközt vásárolhatnak belőle.

Dr. Kovács Tamás, a Gyermeksebészet a műtétre váró gyermekekért alapítvány képviseletében elmondta, az összeget a gyermektraumatológiai ellátáshoz kapcsolódó műszerekre költik majd.

Fotó: Sándor Judit/szegedma.hu
Neked ajánljuk
Négyszázötvenen futottak egy jó ügyért A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a banki dolgozók Ismét önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: szegedma
Vissza
Hírfolyam