2021. május 8., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ötvenmillió forint a járvány károsultjainak

– Bár a járvány talán legnehezebb szakasza már mögöttünk van, annak gazdasági hatása sok családot érint hosszú távon. A Szerencsejáték Zrt. támogatása jelentős erőt ad nekünk, hogy még több rászoruló mellett lehessünk, támogatással és programokkal – mondta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

A koronavírus hatásai enyhítésére a Szerencsejáték Zrt. ötvenmillió forintot különített el, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekfejlesztő foglalkozások, közösségi programok, nyári táborok és élelmiszer-adományok formájában juttat el a rászorulóknak.

– A nemzeti lottótársaság eddig is kiemelt hangsúlyt fektetett a kiskorúak és családjuk védelmére, az Ökumenikus Segélyszervezettel való együttműködésünk nagy múltra tekint vissza a szerencsejáték-függőség megelőzésben és kezelésében, a sérülékeny csoportok védelmében. A mostani felajánlással a koronavírus okozta hatások leküzdésében szeretnénk segíteni a nehéz sorsú gyermekeket és családjukat, gondolva a nyári időszakra is – mondta el dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

Az adományozás keretében ötszáz rászoruló család jut azonnali kríziscsomaghoz, amely élelmiszert, illetve higiénés eszközöket tartalmaz, valamint a felajánlással hatszáz nehéz körülmények között élő gyermek nyári táboroztatását és fejlesztését is támogatja országszerte a Szerencsejáték Zrt.

Neked ajánljuk
Segítség a jászberényi kórház dolgozóinak Önkéntesként segített Ember Márk A természetre is fenyegetést jelent a járványhulladék Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam