2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Fábián Juli Alapítvány a zeneipari háttérmunkásoknak segít

Hiánypótló pályázatot írt ki a koronavírus-járvány következtében elmaradt koncertek, rendezvények miatt nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkások (roadok, hang-, video- és fénytechnikusok, sofőrök, turnémenedzserek) számára a Fábián Juli Emlékalapítvány.

A hatmillió forintos keretösszegű támogatás alapja a One Future Streamfesttel közös gyűjtés, valamint az ahhoz kapcsolódó egyedi felajánlások.

„A koronavírus-járvány egyik legerősebben érintett területe a zeneipar. 2020 tavaszán gyakorlatilag teljesen leálltak a koncertek, amelyek az iparág korábbi működési szintjén legkorábban augusztus 15-én indulhatnak újra. Az előadókon túl számos olyan kolléga került bizonytalan helyzetbe, akik nem a színpadon állnak, hanem a háttérben dolgoznak, technikailag segítik a produkciókat. Az ő helyzetük talán a legnehezebb ebben a szegmensben. Ezért döntött úgy több lemezlovas, hogy egy jótékonysági akcióval a segítségükre siet. Április 25-én élő műsort adtak a Gödöllői Királyi Kastélyban tizenkét DJ részvételével, tizenkét órás online streammel. Alapítványunk csatlakozott az akcióhoz, és biztosította hozzá a megfelelő hátteret, végül hatmillió forint lett a közös gyűjtés, valamint az ahhoz kapcsolódó egyedi felajánlások összege” – közölte Szepesi Mátyás, a Fábián Juli Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A pályázatok elbírálásában nyolctagú, a zeneipari háttérterületek ismert szakembereiből összeállított tanácsadó testület segíti az alapítvány kuratóriumát. A nyertes pályázók pedig pénzbeli támogatást kapnak. Az e-mail útján benyújtandó űrlapokat június 26. éjfélig várják. A teljes pályázati kiírás a Fábián Juli Emlékalapítvány oldalán olvasható.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Együnk Egymásért kampány a nélkülözők segítésére Az Alcoa 20 ezer dollárral segíti a védekezést Mégis kaphatnak új esélyt az egyszer használatos maszkok? A húsevő növények negyedét kihalás fenyegeti Félredobott plasztikból is készülhet luxuskaróra
Tovább a forrásra: koncert.hu
Vissza
Hírfolyam