2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Százezer szájmaszkot kapott a debreceni önkormányzat a helyi Rotary Clubtól

Ismét hatalmas segítséget nyújt a Rotary Club a vírus elleni védekezésben: Debrecenben a helyi klub elnöke százezer darab maszkot adott át a város önkormányzatának.

– Egyre erőteljesebben megmutatkozik az emberekben meglévő segítőkészség, így természetes, hogy a rotarysták, akik egymás szolgálatát fölvállalva csatlakoznak klubokhoz, vagy épp alapítanak, maguk is keresik azt a lehetőséget, hogyan segíthetnek, vehetnek részt a koronavírus okozta küzdelemben. A debreceni Rotary Club úgy döntött, elsősorban a szűkebb környezetben élők támogatását vállalja, és segít az egészségügyi ellátásban, törekszik arra, hogy közreműködjön a fertőzésveszély elhárításában – mondta Soós Csaba Zoltán, a Rotary Club Debrecen elnöke csütörtökön azon sajtótájékoztatón, amelyen 100 ezer egyszer használatos sebészeti szájmaszkot adományozott a város önkormányzatának.

Szájmaszkokat adományozott a város önkormányzatának a Rotary Club Debrecen Fotó: Kiss Annamarie

A klub az elmúlt hetekben többször is segített már: az Országos Mentőszolgálat debreceni állomását és a Kenézy-kórház infektológiai osztályát támogatta nagy mennyiségű szájmaszkkal, ózongenerátorral, illetve jelentős összeggel is. – Ez a mennyiség, ami lényegesen több annál, amit akár a mentőszolgálatnak, akár a Kenézy-kórháznak juttattunk el, már olyan volumenű, aminek optimális elosztására az önkormányzat hivatott – mondta végül Soós Csaba Zoltán.

Neked ajánljuk
Helyi alapítvány segít a kiskőrösi mentősöknek Élelmiszert osztott az Együtt a Családért Egyesület Sikeres a yogyakartai terepkísérlet Románia tovább küzd az illegális szemétimport ellen Uniós oltalmat kapott két balatoni hal
Tovább a forrásra: haon.hu
Vissza
Hírfolyam