2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb családok kaptak segítséget Kecskeméten

Folytatódott a nemes kezdeményezés, a napokban negyven széchenyivárosi család vehetett át egészségügyi csomagot Kecskeméten.

Szamler Lászlótól, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola pedagógiai és családsegítő munkatársától származott az ötlet, hogy a városrész iskoláiba járó gyermekek családját összefogással lehetne támogatni a koronavírus elleni védekezésben. A kezdeményezés mellé állt a Gyerkőcök Alapítvány is, biztosítva a koordináláshoz szükséges intézményi keretet. Felhívásukban azt kérték, hogy aki teheti, járuljon hozzá a gyerekeknek szánt egészségügyi csomagok beszerzéséhez.

Nem várt siker koronázta az akciót: májusban néhány nap leforgása alatt 1,2 millió forint gyűlt össze, első körben ebből 83 gyermek kapott multivitamint, alkoholos kézfertőtlenítőt, mosható szájmaszkot, gyümölcsszirupot és egy tájékoztató füzetet a koronavírusról, újabb harminc családhoz pedig a napokban jut el az adomány.

Újabb negyven csomag adomány Fotó: Bús Csaba/Petőfi népe

Ezzel nem zárult le a projekt. Asharti Szabó Andrea intuitív énekművész aktív közreműködésének köszönhetően, Garaczi Margit, az Önzetlen Segítők Facebook-csoport alapítójának szervezésében, a tagok felajánlásai révén szerdán további negyven családnak nyújtottak segítséget. A csomagok ezúttal is vitamint, kézfertőtlenítőt és szájmaszkot tartalmaztak. Az érintett intézmények nevében az adományt Mészáros Katalin, a Lánchíd iskola tagintézmény-vezetője és Szamler László vette át.

Neked ajánljuk
Ózongenerátoros fertőtlenítőt adományoztak Kórházi dolgozóknak sütnek a diákok „Örökbe fogadta” Veresegyház a helyi színház igazgatóját Sam, a tűzoltó – Havazás (bábfilm) Tovább nőtt a környezetbarát csomagolóeszközök iránti kereslet
Tovább a forrásra: baon.hu
Vissza
Hírfolyam