2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyermekvédelemben élő tanulókon segít a 4iG

A 4iG Nyrt. is csatlakozott a Digitális összefogás kezdeményezéshez: az informatikai vállalat mintegy 25 millió forint értékben 150 új asztali számítógépet és monitort ajánlott fel azoknak a gyermekvédelem alatt állóknak, akik eddig nem vagy csak részben jutottak hozzá ezekhez az eszközökhöz.

A felajánlott eszközök gyermekotthonokban, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekekhez kerülnek, ám az adomány nemcsak a fiataloknak segítség, hanem hozzájárul a hazai munkahelyek megtartásához is, mivel az új gépeket Sárváron szerelték össze. Az eszközöket Budapesten és az ország 19 megyéjében az Emberi Erőforrások Minisztériuma koordinálásával és a Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért Egyesület közreműködésével jutnak el a tanulókhoz. A Digitális összefogás, az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport és a minisztérium együttműködésében eddig 2500 informatikai eszközt osztottak ki a szociális gyermekvédelmi programban.

– Magyarország gazdasági fejlődése szempontjából meghatározó az informatikai készségek széles körű ismerete és elsajátítása. A 4iG éppen ezért elkötelezett támogatója a hazai oktatásnak, illetve a digitális oktatás fejlesztésének és a rászoruló gyermekek támogatásának – közölte Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

A Digitális összefogás összességében már több mint harmincmilliárd forintos értékben járult hozzá ahhoz, hogy a rendkívüli időszakban a digitalizáció adta lehetőségek csökkentsék a magyar polgárokra nehezedő terheket. Az áprilisban elindított kezdeményezés csaknem tízmillió magyarnak segített a mobilszolgáltatók által felajánlott plusz mobiladatcsomagok révén, ami a családi kapcsolattartásban és az idősgondozásban több mint kétmillió idősebb honfitársunkat is érint. A távmunkára felajánlott digitális megoldások továbbá egymillió munkavállaló otthoni munkavégzését tették könnyebbé, míg a távoktatásra felajánlott digitális alkalmazások 1,6 millió diák és 200 ezer tanár, valamint oktató köznevelési, szakképzési és felsőoktatási együttműködését támogatta.

Neked ajánljuk
Covid-árvák kaptak ajándékokat Díjazták az egyetemi önkénteseket Egy sokoldalú illóolaj, amely egy háztartásból sem hiányozhat Fiatalok innovatív ötleteit várja a Red Bull Nem a csomagkiszállító robotok fogják fenntarthatóbbá tenni az internetes kereskedelmet
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam