2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nyugdíjasok adományoztak a rászorulóknak

Tízezer forintos vásárlási utalványt kapott 30 hátrányos helyzetű család a Debreceni Nyugdíjas Egyesület tagjainak felajánlása révén a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központban. Az adományokat az egyesület elnöke, Nagy Barna és az elnökségi tagok adták át.

Jó szándékú kezdeményezés

Az adományozók többsége kis nyugdíjjal rendelkezik, de átérezve a mások – konkrétan a nagycsaládosok – nehéz anyagi helyzetét, mely a vírus miatt alakult ki, az egyesületi tagok úgy gondolták, hogy pénzügyi lehetőségeikhez mérten igyekeznek esélyt nyújtani a hátrányos helyzetűeknek.

– A jó szándékú kezdeményezés eredményeként több százezer forint értékű adomány gyűlt össze, ebből most a munkájukat elveszítő, egyébként is kedvezőtlen helyzetű, többgyermekes családoknak tízezer forintos vásárlási utalványt fogunk adományozni – ismertette Nagy Barna, a Debreceni Nyugdíjas Egyesület elnöke.

Hátrányos helyzetű családokat segített a Debreceni Nyugdíjas Egyesület Fotó: Kiss Annamarie

– Mivel az egyesület vezetése folyamatos és eredményes kapcsolatot tart fenn a DMJV Család és Gyermekjóléti Központtal és annak vezetőjével, így a családok kiválasztásában az intézménytől kértünk segítséget. Tehát a szakemberek tapasztalataiban bízva, a támogatások adományozásánál az intézmény javaslatait és információit vettük figyelembe. Az egyesület tagjai őszintén együttéreznek a rászorulókkal, amit ily módon is kifejezésre juttatnak – fűzte hozzá.

Nehéz idők voltak

A koronavírus-járvány időszaka a nyugdíjasokat is megviselte. – A többségében egyedül élő idős emberek a vészhelyzet előtt minden héten minimum egy alkalommal számíthattak arra, hogy találkozhatnak egymással, jó társaságban lehettek, és olyan programokon vehettek részt, amelyek hozzájárultak szabadidejük hasznos eltöltéséhez – nyilatkozta Nagy Barna. – Mindezt megváltoztatta a világviszonylatban kialakult járvány, már több mint 2 hónap telt el azóta, hogy ezek a találkozások elmaradtak, és önmagunk, illetve mások védelme érdekében nem hagyhattuk el szokásos módon az otthonunkat. Ezalatt a nyugdíjasokkal online, másokkal telefonon tartottuk a kapcsolatot, érdeklődtünk irántuk, mentális segítséget adtunk egymásnak, és próbáltunk kellemes perceket szerezni mindenkinek – tette hozzá.

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: haon.hu
Vissza
Hírfolyam