2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ózdot is támogatta a Kínai Evangélikus Gyülekezet

Az ózdi szociális intézményekbe kerül a Kínai Evangélikus Gyülekezet védőruhákból, kesztyűkből és fertőtlenítőszerekből álló adománya.

Több önkormányzatot, köztük az ózdit is támogatta a Kínai Evangélikus Gyülekezet. A helyi városházán a koronavírussal szemben használt védőfelszereléseket adott át a szervezet képviselője, amelyeket a város nevében Janiczak Dávid polgármester vett át. A dobozokban védőruhák, kesztyűk és fertőtlenítőszerek voltak, amelyek szükség esetén az újbóli hatékony védekezést szolgálhatják majd.

Segítő kéz

Az ózdi szociális intézményekbe kerülnek az adományok Fotó: ÉM, boon.hu

Jyng Mihály, a Kínai Evangélikus Gyülekezet elnöke elmondta: ebben a helyzetben fontosnak tartják, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék az önkormányzatokat. Ózd mellett hasonló adományokkal jártak már Kiskőrösön, Monoron, Dabason és több fővárosi önkormányzatnál is. A gyülekezetet egyébként több mint egy évtizede alapították, jelenleg százötven taggal működik.

– Az egyik ózdi kínai áruház tulajdonosa is tagja az evangélikus gyülekezetnek, az ő segítségével kaptuk ezt az adományt, amiért egy külön levélben is kifejeztem a köszönetemet – tette hozzá Janiczak Dávid polgármester. – A védekezéshez használt védőpajzsok, ruhák, kesztyűk és fertőtlenítőszerek az ózdi szociális intézményekbe kerülnek, hiszen ebben az ágazatban van leginkább szükség rájuk. A hírek szerint a koronavírussal kapcsolatban egy második hullámra is készülni kell, ezért igyekszünk erre a lehető legjobban felkészülni.

Neked ajánljuk
Helyi alapítvány segít a kiskőrösi mentősöknek Egészségügyi felszerelés a református szeretetszolgálatnak Sikeres a yogyakartai terepkísérlet A Vöröskereszt munkatársait látja vendégül a Gyulai Várfürdő Csaknem ötven fokra melegedett a talaj Szibériában
Tovább a forrásra: boon.hu
Vissza
Hírfolyam