2021. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Adomány a kaposvári és a marcali kórháznak

Motort, hidraulikus fürdetőágyat és betegmozgató lepedőket ajánlott fel a Videoton kaposvári tagvállalata a kaposvári és a marcali kórháznak. A négymillió forint értékű eszközöket az intézmények vezetői vették át a kaposvári kórházban.

Fábián Balázs, a Videoton kaposvári tagvállalatának ügyvezetője elmondta: a kaposvári és a marcali kórház támogatása fontos a Videotonnak, hiszen Somogyban ebben a két városban van telephelyük. Hozzátette: olyan eszközökkel segítették az intézményeket, amelyeket a kórházak mindennap használni tudnak.

Fotó: sonline.hu

Pálca Levente, a Videoton kaposvári tagvállalatának ügyvezetője úgy fogalmazott: a most átadott eszközökkel emelkedett a betegellátás színvonala. A vállalat és a kórház között szoros a kapcsolat, így a cég számára természetes, hogy segíti az intézményt, mikor annak erőforrásait a vírus elleni küzdelemre kell összpontosítania – tette hozzá.

Füle Attila, a marcali kórház telephelyvezető főorvosa kiemelte: az alulfinanszírozott egészségügyben minden támogatásnak jelentősége van. Marcaliban nagyon sok krónikus beteget ápolnak, a gondozásuk nem egyszerű feladat, ezért szükségesek a modern eszközök.

Kényelmesen fürdethetik a fekvőbetegeket

Papp Erzsébet, a Kaposi Mór Oktató Kórház orvosigazgatója elmondta: a Videotontól kapott motort a központi műtőben használják majd. – Több osztály munkáját segíti az új motor – fogalmazott. – A sebészetet, a traumatológiát, az ortopédiát, de akár a nőgyógyászatot is, hiszen a motort több eszközben is lehet működtetni. A napi használat miatt hamar meghibásodnak, gyakori javítást igényelnek, ezért a pótlásukra folyamatosan szükség van. A fürdetőkocsi is hatalmas segítség a kórháznak. Azokat ugyanis, akik nem képesek arra, hogy felkeljenek és tisztálkodjanak, ennek segítségével fekve is meg tudják fürdetni. A betegemelő lepedővel pedig lehetőség van arra, hogy a beteget egyik ágyról a másikra, vagy egy vizsgálóasztalról a műtőágyra át lehessen csúsztatni. Így nem kell a beteg kezét és lábát megfogni, hanem kényelmesebben lehet mozgatni – tette hozzá Papp Erzsébet.

Neked ajánljuk
Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben A gyerekek mentális egészségéért kampányolnak Higiénia – Tények a kézmosási szokásainkról Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: sonline.hu
Vissza
Hírfolyam