2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Okoseszközökkel segíti a mentőket a Huawei

Ötven okoseszközt adományozott a Huawei Technologies Hungary az Országos Mentőszolgálatnak.

Magyarországon az Országos Mentőszolgálat szervezési, adminisztratív területén dolgozók több helyen is régebbi típusú szolgálati mobiltelefonokkal látják el a munkájukat, ami olykor nehezíti a szakszerű, gyors és digitális csatornákat is bevető információáramlást. A magas színvonalú, modern eszközök használata különösen fontos lehet azokban az operatív munkakörökben, ahol az életmentéssel összefüggő háttérfeladatot látnak el.

A készülékeket Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője vette át Fotó: Médiapiac.com

A Huawei Technologies Hungary a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben létrejött akció keretében 50 okoskészüléket adományoz az OMSZ-nek. A felajánlott eszközök olyan szolgálati feladatok elvégzését fogják segíteni, ahol előnyt jelent a gyors és megbízható digitális kommunikáció.

„Az utóbbi években óriási fejlődésen ment keresztül az Országos Mentőszolgálat, a korábbi, papíralapú kommunikációt digitális megoldásokkal váltottuk fel. A technológia, az eszközök gyors fejlődését folyamatosan követve tudunk még hatékonyabban segítséget nyújtani a rászorulóknak, ehhez járul hozzá a Huawei támogatása is” – nyilatkozta Győrfi Pál. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője arról is beszámolt, hogy az OMSZ munkatársai a készülékek fotós képességeit használják majd ki minél szélesebb körben, továbbá nagy könnyebbséget jelent számukra az új, korszerű készülékek használata levelezőrendszerünk elérésében is.

„A digitális esélyegyenlőség megteremtése régi célja a Huaweinek, a többi között ennek érdekében indítottuk el tavaly a fiatalokat és a gyermekgyógyászati intézményeket digitális eszközökkel támogató Tech for All – 1000 Álom programunkat" – hangsúlyozta Nagy Ivett. A Huawei Technologies Hungary marketingvezetője hozzátette, hogy a vállalat a mostani járvány idején a szokásos programjain felül is igyekszik digitális eszközökkel támogatni a legjobban rászorulókat, valamint az egészségügy területén működő szervezeteket.

Neked ajánljuk
Helyi alapítvány segít a kiskőrösi mentősöknek Élelmiszert osztott az Együtt a Családért Egyesület Sikeres a yogyakartai terepkísérlet Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? A folyók és óceánok megtisztításával igyekszik csökkenteni hulladéklábnyomát a Coca-Cola
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam