2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Díj a járvány idején helytálló nők elismerésére

A koronavírus-járvány idején helytálló nők munkáját díjazza a Nők Magyarországért Klub: a bruttó 5 millió forinttal járó, négy kategóriában kiírt elismerésre július 15-éig bárki jelölhet, és a díjnak bárki jelöltje is lehet.

Novák Katalin, az egyesület alapító elnöke, a  család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Nők Magyarországért díj meghirdetésén azt mondta, azoknak a nőknek a segítő tevékenységét és teljesítményét kívánják elismerni, akiknek példájából mások erőt meríthettek. Azt kérte, mindenki gondolkodjon el azon, van-e a környezetében olyan nő, akit erre az elismerésre jó szívvel felterjesztene. A jelöléseket a dij.nokmagyarorszagert.hu oldalon tehetik meg magánszemélyek, érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek vagy intézmények. A zsűri augusztus végéig dönt a jelöltekről, illetve egy közönségszavazást is tartanak majd.

Közölte, a kategóriánként bruttó 5 millió forintos fődíjakat és a többi elismerést szeptember 15-én adják majd át egészségügyi, szociális, oktatási és egy nyitott „egyéb” kategóriában. Ez utóbbiak között lehetnek például édesanyák vagy civil segítők is – tette hozzá.

Szilas Cecília miniszterelnöki főtanácsadó, Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója, Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, az egyesület elnöke, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója és Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Nők Magyarországért Klub tagjai (balról jobbra) a Nők Magyarországért díjról tartott sajtótájékoztatón a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2020. június 22-én Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI

A klub vár olyan felajánlásokat is, amelyekkel a díjazottak munkáját ismerhetik el. Az eddigi felajánlások között vannak wellnesshétvégék, valamint belépők kulturális és sportprogramokra – mondta. A díj hétfői meghirdetésén megjelent a két éve létrehozott klub több alapító tagja, köztük Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra azt mondta, azokat a történeteket, inspirációkat keresik, amelyek nem a láthatóságuk miatt jelentenek példát, hanem csak egy-egy adott közösségben mutatkoznak meg. A díj lényege, hogy a helyi, kisebb erőfeszítéseket is elismerjék, például egy óvónő munkáját – tette hozzá.

Hétköznapi hősöket díjaznak

Szili Katalin azt hangoztatta, hogy olyan hétköznapi hősöket is kívánnak díjazni, akik például sokgyermekes anyaként a családjukban álltak helyt a járvány idején, vagy tettek embertársaikért.

Az egyesület honlapján az áll: a díjjal azokat a nőket kívánják erkölcsileg és anyagilag elismerni, akik a COVID–19-járvány idején bátran, kitartóan és példamutató módon helytálltak azokon a területeken, amelyek működése kiemelkedő fontosságú volt a járvány terjedésének lassítása, a betegség megelőzése, kezelése, a járvány negatív hatásainak csökkentése vagy a járvány idején az életfeltételek biztosítása érdekében.

Neked ajánljuk
Nem kóbor kiskutya volt, amit befogadott egy amerikai család 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank Sokrétű segítséget nyújt Óbuda Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam