2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jótékony akcióban a Tesco

A Tesco tavasszal 42 millió forint értékben tartós élelmiszereket, tisztító- és babaápolási szereket tartalmazó csomagot juttatott el a nélkülözőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A vállalat most egy nyári tartósélelmiszer-gyűjtő akcióval szeretne további segítséget nyújtani.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

A rekordhosszú élelmiszergyűjtő akció június 19-től augusztus 31-ig tart. A vásárlók ez idő alatt mind a 201 hazai Tesco áruházban leadhatják a rászorulóknak szánt tartós élelmiszereket. Azok, akik szeretnének részt venni a támogató akcióban, számos tartós termék közül választhatnak – az adományozható élelmiszerek közé tartozik például a rizs, tészta, cukor, olaj, lekvár, különböző befőttek, illetve a tea és a kávé is. Az adományozás folyamata egyszerű és teljesen biztonságos: csupán annyi a teendő, hogy vásárlást követően az átadásra szánt élelmiszereket elhelyezik a kasszasoron kívül található, erre a célra kijelölt gyűjtőponton.

A Tesco a rendkívüli helyzettől függetlenül is folyamatosan támogatja a rászorulókat, például a még fogyasztható, de már el nem adható élelmiszer napi adományozásával. Csak a koronavírus-fertőzés okozta válsághelyzet márciusi kialakulása óta május végéig összesen közel 820 tonna élelmiszert adott át az áruházlánc a napi élelmiszermentő programjában, ami több mint 2 millió adag ételnek megfelelő mennyiséget jelent.

Neked ajánljuk
Segítség a jászberényi kórház dolgozóinak Önkéntesként segített Ember Márk A természetre is fenyegetést jelent a járványhulladék Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam