2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Adomány a szegedi Klinikai Központ dolgozóinak

Több mint egy tonna húskészítményt ajándékozott a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egészségügyi dolgozóinak a Pick Szeged Zrt. Az adományokat július végéig 13 klinikai egységbe juttatják el folyamatosan a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged segítségével.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged az adományozó és adományozottak közötti koordinálással és az 1224 kg húsáru helyszínekre történő szállításával támogatja a jótékonysági kampányt, amely során tíz héten át, egészen július végéig juttatják el a klinikákra a különféle szalámi-, kolbász-, sonka-, virsli- és kenőmájas-készítményeket.

A járványhelyzet enyhülésével a társadalmi összefogás jelentőségének hangsúlyozását, a gazdasági nehézségeknek kitett csoportok, lokális közösségek, köztük a mindennap életeket mentő egészségügyi dolgozók megsegítését kiemelt feladatnak tekinti Takács István, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója, aki hangsúlyozta, vállalatuk ott szeretne segíteni, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Fotó: SZTEinfo, Bobkó Anna

Az SZTE Gyermekgyógyászati Klinikán június 18-án adták át a húskészítményeket. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged képviseletében Elekes Zoltán köszönte meg az elmúlt három és fél hónap megfeszített munkáját a vírushelyzet első vonalában dolgozóknak. Mint fogalmazott, ez a gesztusértékű támogatás egyfajta főhajtás és tisztelet, a megbecsülés jele az eltelt kritikus időszak fáradságos munkájáért. Dr. Bereczki Csaba egyetemi docens, a klinika igazgatója örömének adott hangot, hogy ily módon is támogatják az egészségügyi dolgozókat, és megköszönte az adományt.

A kedvezményezett klinikák között szerepel a Járványügyi Ellátó Központ éppúgy, mint a Gyermekgyógyászati Klinika, az Idegsebészeti Klinika, az Onkoterápiás Klinika, a Neurológiai Klinika, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet, valamint az SBO, az I. sz. Belgyógyászati Klinika, az Urológiai Klinika, a Sebészeti Klinika, a Traumatológiai Klinika, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinika és a II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ orvosai és szakdolgozói.

Neked ajánljuk
Helyi alapítvány segít a kiskőrösi mentősöknek Egészségügyi felszerelés a református szeretetszolgálatnak Sikeres a yogyakartai terepkísérlet Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: szegedma.hu
Vissza
Hírfolyam