2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

13 ezer liter MOL HYGI kézfertőtlenítő táboroknak

Fokozott egészségügyi és higiénés intézkedésekkel indultak június 29-én a „Napközis Erzsébet-táborok”. A MOL Magyarország összesen 13 ezer liter MOL Hygi kézfertőtlenítőt biztosít a táboroknak, így a csaknem 5 ezer napközis táborban 80 ezer gyermeknek garantált a kézfertőtlenítés lehetősége.

A MOL a járványhelyzet fokozódásával döntött úgy, hogy almásfüzitői üzemének egyik gyártósorát a vírus elleni védekezés szolgálatába állítja. Az elmúlt hónapokban a vállalat több mint 2,5 millió liter kéz- és felületfertőtlenítőt állított elő és szállított ki az ország különböző pontjaira, hogy segítse a koronavírus-járvány megfékezését. A MOL emellett a járvány ideje alatt csaknem 20 ezer liter MOL Hygi fertőtlenítőszert adományozott a legnagyobb segélyszervezeteknek és önkormányzatoknak. Most 13 ezer liter kézfertőtlenítőt adtak a nyári napközis Erzsébet-táboroknak, mintegy 36 millió forint értékben.

Az Operatív Törzzsel együttműködve március vége óta folyamatosan elláttuk a védekezés frontvonalában lévő intézményeket – kórházakat, közműcégeket, közlekedési vállalatokat –, de emellett fontosnak tartottuk, hogy adományként is adjunk fertőtlenítőszert. Éppen ezért örömmel adományozunk ezúttal a napközis Erzsébet-táboroknak is, hogy ezzel is biztosítsuk a gyermekek biztonságos nyári táboroztatását

– hangsúlyozta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

Augusztus végéig az ország csaknem 800 településén összesen mintegy 1100 intézmény szervez Erzsébet-tábort. A MOL-tól kapott 13 ezer liter fertőtlenítőszert a táborokat koordináló Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) juttatja el valamennyi táborhelyszínre. Az adományok átadása 2020. június 24-én kezdődött, az országban az elsők között a Gyáli Ady Endre Általános Iskola vette át a tábori összlétszámnak megfelelő mennyiségű fertőtlenítőszer-csomagot.

„A táborok mottója idén a biztonság lesz. 80 ezer táborozó számára nyújt a kormány lehetőséget arra, hogy tartalmasan és biztonságban töltsön el egy-egy hetet. A napközis táborok reggel 8 óra és 17 óra között kínálnak programokat a gyerekeknek hangsúlyozottan kis létszámú, 20 fős csoportokban, a járványügyi előírások betartásával – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

MOL Hygi fertőtlenítőszereket szállít egy dolgozó targoncán a cég almásfüzitői gyárában 2020 tavaszán Fotó: MTI/MOL
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Több mint egy évtizede segít a környékbelieknek az edelényi alapítvány Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó szabályozás Velencei-tó: Oxigénhiánytól pusztulnak a halak, de mi lehet a gyors megoldás?
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam