2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Családi felajánlás az Orosházi Kórháznak

Még javában tartott a koronavírus miatt elrendelt karantén, amikor a Majsai Kert Kft. tulajdonosai úgy döntöttek, támogatják az Orosházi Kórházat.

Első körben 300 ezer forint értékben kapott az egészségügyi intézet maszkokat és gumikesztyűket, majd pár nappal később 700 ezer forintot utaltak az Orosházi Kórházért Alapítvány számára.

– Miért segítettünk? Mert ilyen helyzetben utólag hiába segít az ember, itt előre kell. Ezért küldtük a védőfelszereléseket, majd ezért adtuk a pénzt is. Egy kérésünk volt a főigazgató felé, olyan eszközt vásároljanak, amit hosszú távon tudnak használni a gyógyításban – mondta az előzményekről Majsai Zoltán.

Dr. Farkas Norbert, Majsai Zoltán és dr. Duray Gergő az új eszközzel Fotó: Melega Krisztián,Orosházi Kórház

A járványhelyzet miatt a szokásosnál lassabb volt az egészségügyi eszközök beszerzése, azonban a napokban megérkezett az a betegőrző monitor a hozzá tartozó kiegészítő eszközökkel, amiket a Majsai család támogatásából vásárolt a kórház.

– Az eszköz 1 millió forintba került, a fennmaradó 300 ezer forintot az Orosházi Kórházért Alapítvány a lakossági felajánlásokból kiegészítette. Mindig nagy öröm, amikor elkötelezett orosháziak segítenek a kórháznak, ez esetben is hálával tartozunk a Majsai családnak – fogalmazott dr. Duray Gergő főigazgató. A betegőrző monitor a kórház invazív mátrix részlegére kerül.

– Az eszközzel a kritikus állapotú betegek életfunkcióját ellenőrizzük. Ha például ritmuszavar lép fel, vagy leesik a vérnyomás, azonnal jelez a gép, így gyorsan tudunk reagálni – mondta dr. Farkas Norbert invazív mátrixvezető főorvos.

Neked ajánljuk
Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben A gyerekek mentális egészségéért kampányolnak Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: beol.hu
Vissza
Hírfolyam