2021. május 6., Frida, Ivett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Dorner Alumínium Öntöde is segít Ajkán a vészhelyzetben

Maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítőt ajándékozott június végén több intézménynek a Dorner Alumínium Öntöde. Dorner László cégtulajdonos a most megajándékozott szervezeteket régóta és rendszeresen támogatja anyagilag. 

A bentlakásos idősek otthonának 450 egészségügyi maszkot és 500 pár gumikesztyűt adtak át. Mihályi Melinda, a Szociális Szolgáltató és Gondozási Központ intézményvezetője vette át és köszönte meg az ajándékot, majd elmondta, a kormány a látogatási tilalmat ugyan feloldotta, de a veszély még nem múlt el, ezért a szabályokat még be kell tartani. A felszerelésből elsősorban a lakók és a dolgozók részesülnek, de a látogatóknak is biztosítanak maszkot, akiknek nincs.

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány nagyobb mennyiségű gumikesztyűt, valamint a nyári táborozásukhoz anyagi támogatást kapott. A kesztyű egy részét a védett foglalkoztatásban takarítói munkakörben dolgozó megváltozott munkaképességű munkavállalók, a többit a halmozott és súlyos fogyatékossággal élő gondozottak ellátása során a szociális segítő munkatársak használják fel, tudtuk meg Lovas Irén intézményvezetőtől. A pénzt az augusztus 3-án a balatonvilágosi hatnapos táborba utazó 20 gondozott utazási költségére vagy programjaira fordítják.

A Vizikék és a Zöldikék óvoda 15 darab kézfertőtlenítőt és 50 darab maszkot kapott, valamint anyagi támogatást az újrainduláshoz szükséges védőfelszerelések beszerzésére – válaszolta kérdésünkre dr. Balatinczné Németh Mónika óvodavezető-helyettes. A felajánlás segít abban, hogy gondoskodjanak a gyermekek és a dolgozók biztonságáról az intézményben.

Fotó: ajkaiszo.hu
Neked ajánljuk
Összefogás Kisvárdán a helyi egészségügyi dolgozókért Kulturális dolgozók végeznek önkéntes munkát a ceglédi kórházban Covid-támogatást igényelhetnek győri egyetemisták Változatlanul vonzóak a fenntartható alapok Márciusban belehúztak a villanyáram-fogyasztásba a magyarok
Tovább a forrásra: ajkaiszo.hu
Vissza
Hírfolyam