2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

15 millió forintos adomány Komáromnak

Több mint 15 millió forintot adományozott a komáromi járványvédelmi alapnak az SK Innovation akkumulátorgyártó vállalat. 

Ötvenezer dollárral, azaz több mint 15 millió forinttal támogatta a komáromi járványvédelmi alapot az SK Innovation, írja Komárom hivatalos oldala. Az összeget elsősorban védőfelszerelések vásárlására, illetve a járványügyi védekezéssel kapcsolatos egyéb kiadásokra fordítja az önkormányzat.

A cég Korea első és legnagyobb energia- és vegyipari vállalata, jelenleg a komáromi ipari parkban építi európai akkumulátorgyártó központját. Az első, 7,5 GWh éves teljesítményű üzem még januárban kezdte meg működését, a második ütem jelenleg építés alatt áll. 

A cég elkötelezett a társadalmi szerepvállalásban Fotó: komarom.hu

A cég rendkívül elkötelezett a társadalmi szerepvállalás mellett. „Az SK Innovation nem csupán gazdasági partnerként, de partnerként tekint a komáromiakra és Komáromra. Ez a szemlélet erősíti a helyi közösségeket, globálisan pedig jelentős társadalmi értéket teremt. Együtt sikerülhet!” – olvasható a társaság közleményében.

A cégcsoportnak nem ez az első adománya Komáromnak, hiszen néhány hónappal ezelőtt már 15 millió forintot adományozott három alapítványnak, hogy emelje különféle helyi szolgáltatások minőségét például ösztöndíjalapokkal, orvosi és tűzoltó berendezések vásárlásával.

Neked ajánljuk
Élelmiszert osztott az Együtt a Családért Egyesület Vitaminok az egészségügyi dolgozóknak Oltóközpontban önkénteskedik Peller Károly A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Tovább a forrásra: kemma.hu
Vissza
Hírfolyam