2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Herczegh Anita: A válság után is őrizzük meg a szolidaritást!

A válsághelyzetben és az azon kívül tanúsított szolidaritás fontosságáról beszélt Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete nemrég Pátyon, a szeretetszolgálat egyik idősotthonában tartott adományátadó ünnepségen.

Herczegh Anita és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza Időskorúak Otthonában tartott adományátadó ünnepségen Pátyon Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 „Azt szeretném, ha a válság nélkül is megőriznénk az eddig tanúsított szolidaritásunkat” – mondta a koronavírus-járványra utalva Herczegh Anita a pátyi Befogadás Házában. Felidézett egy másik európai országból származó, itt élő ismerősével folytatott beszélgetést, amelyben arról volt szó, hogy Magyarország miért tudta könnyebben, jobban megoldani az eddigi járványhelyzetet. Mint mondta, az ismerőse arra jutott: ehhez hozzájárult, hogy szerinte Magyarországon sokkal erősebb a szolidaritás, és nemcsak a családon belül, hanem a különböző közösségekben is.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke az ünnepségen elmondta, az NHKT munkáját segítő hat nagy karitatív szervezet nemcsak itthon, de a határon túlra is vitt adományokat. Hozzátette, hogy az általuk működtetett nemzeti összefogás vonalán, illetve számlaszámán keresztül eddig több mint 271 millió forintnyi felajánlás érkezett, és 14 hét alatt mind a 19 megyébe, 500 intézménybe jutottak el adományok.

A Porsche Hungary Kft. a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején tett vállalásának megfelelően a szervizbevételéből 20 ózongenerátoros fertőtlenítő berendezést és a működéséhez szükséges antimikrobiális hatóanyagot vásárolt idősotthonoknak Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az államtitkár ismertette, hogy sok minden más mellett több mint 100 ezer maszk és több mint 25 ezer liter fertőtlenítőszer érkezett, valamint 25 ezer Béres csepp és nyolcezer Calivita immunerősítő. Hangsúlyozta, hogy nagyon fontos volt három autókereskedő cég segítsége; a felajánlott járművekkel nemcsak az adományokat lehetett célba juttatni, hanem a frontvonalban dolgozó orvosok és ápolók is ki tudták velük váltani a tömegközlekedést, hogy minél kevesebb kockázatnak legyenek kitéve.

Soltész Miklós közölte, hogy a Porsche Hungaria Kft. – a veszélyhelyzet során tett vállalásának megfelelően – a szervizbevételéből húsz ózongenerátoros fertőtlenítőberendezést és a működéshez szükséges antimikrobiális hatóanyagot vásárolt, amit felajánlott az NHKT számára.

A tanács döntése alapján a berendezések a hat nagy karitatív szervezet segítségével mind a 19 megyébe, illetve a fővárosba kerülnek. A berendezésekkel több idősotthon fertőtlenítése válik lehetségessé, Pátyon az első berendezést adták át.

Neked ajánljuk
Helyi alapítvány segít a kiskőrösi mentősöknek Egészségügyi felszerelés a református szeretetszolgálatnak Sikeres a yogyakartai terepkísérlet Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó szabályozás Velencei-tó: Oxigénhiánytól pusztulnak a halak, de mi lehet a gyors megoldás?
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam