2022. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2 millió forint értékű adományt kapnak Óbudán a rászorulók

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete a járványhelyzet idején több mint 2 millió forint értékben osztott szét adományokat Óbudán, összesen 848 kerületi lakosnak és 4 kerületi intézménynek. Élelmiszert osztottak, rendkívüli véradást szerveztek, valamint az utcán élő emberekről is gondoskodtak.

A Magyar Vöröskereszt Budapesti Fővárosi Szervezete a járványhelyzet idején is számtalan olyan tevékenységet végzett, amellyel a veszélyeztetett vagy rászoruló lakosság számára biztosította a legelemibb szükségleteket és a szociális ellátást.

Tapasztalatuk szerint a legnagyobb igény az elmúlt hónapokban a tartós élelmiszerekre jelentkezett, ezért Budapesten elindították az „Otthon segítünk” kezdeményezést, amelynek keretében házhoz vitték a segélycsomagokat, valamint igény esetén a rászorulóknak segítettek a bevásárlásban, ügyintézésben is.

Együttműködtek a kerületi Családsegítő Szolgálattal és az Óbudai Szociális Szolgáltatóval is, amelynek keretében a kerületi családok és nyugdíjasházak számára csokoládét, élelmiszer- és vegyi csomagokat, valamit keresztrejtvényeket juttattak el.

A Vöröskereszt egyik alapfeladatát, a véradást is megszervezte a járvány ideje alatt is annak ellenére, hogy a megszokott véradó helyszínek nem álltak rendelkezésre. Kerületünkben 112 fő vett részt az áprilisi és júniusi véradáson.

A Magyar Vöröskereszt a veszélyhelyzet egész ideje alatt azon dolgozott, hogy a kapott felajánlásokat a lehető legjobb helyekre juttassa el, oda, ahol valóban a legnagyobb a szükség Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: obuda.hu
Vissza
Hírfolyam