2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sok ezer kilométert utazott az adomány Békéscsabáig

Több köbméternyi adománnyal lepte meg a békéscsabai Degré utcában található Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ lakóit a közelmúltban Stefan Burger és Suhajda László, illetve Mikus Éva, Gyula város kiváló polgára. Stefan Burgerék Angliából, Mikus Éva pedig Ausztriából. 

Suhajda László és Stefan Burger egész Magyarország, de elsősorban Békés megye területéről szállít csomagokat az angliai magyar közösségek számára. Londontól Manchesterig hat helyre visznek például gyulai és békéscsabai füstölt árukat az ottani üzletekbe, minden héten átlagosan hétezer kilométert tesznek meg, hogy a finomságok célba érjenek.

Miután hazaúton előfordul, hogy üresen jövünk, felmerült annak lehetősége, hogy hazahozzuk a szigetországban élő magyarok adományait. Erről meg is állapodtunk az ottani Most Élsz Alapítvány vezetőivel, így legutóbb három köbméter, elsősorban ruhákból és játékokból álló csomagot juttattunk el a Degré utcai szociális központnak

– árulta el Stefan Burger. 

Mikus Éva auszt­riai felajánlásokkal érkezett, amelyekben szintén elsősorban ruhák, játékok, valamint hasznos eszközök szerepeltek, illetve a dolgozóknak kávéval kedveskedtek. Éva fő támasza az ausztriai adományok célba juttatásában a Loost család volt.

Az adományozás szervezői a jövőben is szeretnék folytatni segítő tevékenységüket Fotó: BMH/beol.hu
Neked ajánljuk
Speciális ajándékcsomagok a rászorulóknak Játékokkal tették szebbé a honvédek az ünnepet a beteg gyerekek számára Több mint 700 millió forintot ajánl fel a Groupama A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: beol.hu
Vissza
Hírfolyam