2020. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Érmékkel tiszteleg az MNB a veszélyhelyzet hősei előtt

A Magyar Nemzeti Bank rendelete értelmében érmesorozattal emlékezik meg a Matolcsy György vezette jegybank a „kormány által 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetben helytálló hősök” előtt. 

Az MNB összesen kétmillió tízforintost és ugyanennyi húszforintost hoz forgalomba,  közülük 2500-2500 darab pedig különleges technikával készül majd. Az érmék egyik oldalán nem lesz változás, ugyanúgy az értéket (10 vagy 20) láthatjuk majd, viszont a másik oldalán a Tisztelet a hősöknek felirat lesz olvasható, a középmezőben pedig – szív alakot formázva – a veszélyhelyzetben helytálló, különböző foglalkozású emberek sematikus ábrázolását láthatjuk majd. 

Az egészségügyi dolgozók, ápolók alakja mellett kivehető egy tányérsapkás figura (rendőr vagy katona esetleg) és egy munkássisakot viselő alak is.

Forrás: magyarkozlony.hu
Neked ajánljuk
Helyi cégek helyben segítik a vírus elleni védekezést Veszprémben Ózongenerátorokat kaptak az egri iskolások Nem kell spájzolni: van elég élelmiszer Medvét láttak Miskolcon (videóval) Málnatermesztés a sivatagban? Igen!
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam