2020. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Frissítő segítség a nyári gyerektáboroknak

Három raklapnyi gyermekeknek szánt vitaminitalt adományozott az akasztói R-Water Kft. a Katolikus Karitásznak. Az adomány több mint 3200 palackot jelent – köztük jelentős mennyiségű immunrendszert erősítő itallal –, amit a rászoruló gyerekek a nyári táborozások során tudnak elfogyasztani. 

A Katolikus Karitász, a Magyar Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete évtizedek óta szervez országszerte hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő és nehéz sorsú gyermekek számára gyermektáborokat napközis és bentlakásos formában is. Idén a megváltozott körülmények miatt főként napközis táborokban látják vendégül őket.

„A vitaminitalokat a Pécsi és a Kaposvári Egyházmegyei Karitász által megrendezett táborokban, illetve szabadidős programokon részt vevő több száz nehéz sorsú gyermek kapja meg. Ilyen táborok lesznek Somogy és Baranya megye nagyobb városaiban és kisebb hátrányos helyzetű településein is” – mondta Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese.

C- és D-vitaminos, izotóniás, valamint multivitaminos gyermek vitaminitalt biztosítottunk a segélyszervezetnek. Szeretnénk példát mutatni más vállalkozások számára, mert bár a pandémia, úgy tűnik, véget ért, főleg a hátrányosabb régiókban komoly kihívást jelent a szülőknek a gyerekek nyári ellátása, táboroztatása. Szeretnénk hangsúlyozni a sport és az egészséges életmód fontosságát is, és biztosítani ehhez az alapfeltételeket több száz gyermek számára”

– mondta Nagy Ervin, az R-Water Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A három raklapnyi vitaminital-adomány értéke meghaladja a félmillió forintot.

Fotó: femcafe.hu
Neked ajánljuk
Huszonöt debreceni család kapott segítséget Logisztikai támogatást nyújtott a Magyar Vöröskeresztnek a Renault Az európai országok besorolása Magyarországon a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából Egyre gyakrabban lehetnek szélsőséges szárazságok Közép-Európában Már az idén elkezdhetik gyártani a világ legolcsóbb villanyautóját
Tovább a forrásra: femcafe.hu
Vissza
Hírfolyam