2021. június 14., Vazul
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dágon a helyiek összefogással győzték le a koronavírust

Dág életében is átmeneti változásokat eredményezett a koronavírus-járvány. A veszélyhelyzet elrendelése után Steiner Tamás polgármester levélben tájékoztatta a lakosságot az ezzel kapcsolatosan meghozott helyi döntésekről, valamint az önkormányzat segítségét ajánlotta fel az arra rászorulók részére.

Az önkormányzat igyekezett felkészülni, ezért szükséges mennyiségben vásároltak fertőtlenítőszereket az intézmények részére. Beszereztek egészségügyi maszkokat is, melyeket térítésmentesen juttattak el azon lakosok számára, akik igényüket jelezték. Emellett jó érzés volt megtapasztalni, hogy a civilek is összefogtak és készítettek maszkokat a helyi lakosság részére.

A veszélyhelyzet ideje alatt az idősek felügyelete, ellátása is a korábban megszokottól eltérő feladatként jelent meg a település életében. A hivatal dolgozói igény szerint a lakosoktól kapott lista alapján bevásároltak a nyugdíjasoknak, az árukat pedig házhoz vitték. Emellett számlákat fizettek be helyettük a postán, és elvitték nekik a gyógyszereket a patikából.

Bár az intézmények zárva tartottak, az óvodában a szülői igényeket figyelembe véve gyermekfelügyeletet tartottak az óvónők. Az első hetekben még kevesen, később egyre többen éltek a szülők és egyben a családok helyzetét megkönnyítő lehetőséggel.
A hivatalos adatok alapján senki nem kapta el a fertőzést Dágon, és többségében csak a külföldről hazaérkezők kerültek karanténba. Érezhető volt, hogy mindenki igyekezett az elővigyázatosságot szem előtt tartani. A lakosság fegyelmezett és együttműködő volt, amiért az önkormányzat nevében a polgármester köszönetét fejezi ki az itt élő embereknek.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Milliós felajánlás érkezett Áder Jánosék koronavírus-árvákat felkaroló alapítványához Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? A folyók és óceánok megtisztításával igyekszik csökkenteni hulladéklábnyomát a Coca-Cola
Tovább a forrásra: kemma.hu
Vissza
Hírfolyam