2021. január 23., Rajmund, Zelma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közel ezer négylábúnak jelent segítséget a felajánlás

A koronavírus-járvány sok szervezet és gazdálkodási társaság működésében okozott nehezen megoldható feladatot. Veszélybe került például számos állatvédő szervezet és menhely. Ezt a problémát igyekezett enyhíteni egy jelentős felajánlás. 

Július közepén érkezett Tiszafüred-Örvényre az a kamion, amely a Csali Hungária Kft. adományát szállította. A kiskunhalasi székhelyű vállalkozás az Agrárminisztérium közvetítésével összesen öt tonna kutyaszalámit ajánlott fel a segítségre szoruló menhelyek számára.

A hatalmas mennyiségű szállítmány szétosztásában vállalt szerepet a tiszafüredi Járdán Éva, neki köszönhetően Tiszafüred mellett több kelet-magyarországi szervezetnek is jutott a felajánlásból. Közel ezer menhelyen élő eben tudtak ilyen módon segíteni. Az adomány Bajáról Tiszafüredre történő szállításában a Julius-K9 egy nagy ponyvás kamionnal segédkezett.

A kedvezményezett állatmenhelyek Tiszafüreden vehették át a nekik szánt mennyiséget. A füredivel együtt összesen hat gyepmesteri telep és menhely kapott jó minőségű kutyaszalámit. A teljesség igénye nélkül jutott belőle Budapestre, Vásárosnaményba, Balmazújvárosba, Nyíregyházára és Abádszalókra is.

Mindenhol örömmel fogadták az adományt, mely nagy segítséget jelent az érintett menhelyek mindennapi működésében. A pandémiát övező rendkívüli helyzetben elmaradoztak a felajánlások, miközben a több száz négylábú ellátása folyamatos terhet ró az állatvédő szervezetekre.

Fotó: Ujvári László/szoljon.hu
Neked ajánljuk
Speciális ajándékcsomagok a rászorulóknak Kampány az egészségügyben dolgozókért Játékokkal tették szebbé a honvédek az ünnepet a beteg gyerekek számára Elrendelte Biden az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatérését Mitől lehet kisebb az online kereskedelem klímalábnyoma?
Tovább a forrásra: szoljon.hu
Vissza
Hírfolyam