2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műszereket adományoztak a szolnoki kórháznak

A koronavírus-járvány idején a Hetényi Géza Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya az első vonalban küzdött a betegség terjedése ellen. Gépparkjuk a közelmúltban tovább gyarapodott: a Magyarországi Sürgősségi Ellátásért és Mentésért Alapítványnak köszönhetően mintegy egymillió forint értékű adományt kapott a részleg.

„Örülünk ennek az adománynak, hiszen már készülünk a járvány második hullámára. Intubálódobozt és a gége feltárásához szükséges laringoszkópot kaptunk, amelyeknek köszönhetően kevésbé kell közel hajolni a beteghez” – mutatta be az eszközöket dr. Bendó Mihály, a sürgősségi osztály vezető főorvosa.

A kórház nevében dr. Kudrjavcev Anatolij orvosigazgató köszönte meg a felajánlást. Mint mondta, a mai helyzetben kiemelten fontosak ezek a műszerek, annál is inkább, mert jelentős szerepet játszanak a kórházi dolgozók egészségének védelmében is.

A kórház orvosai ki is próbálták az új eszközöket Fotó: Hartai Gergely/szoljon.hu
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Több mint egy évtizede segít a környékbelieknek az edelényi alapítvány Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó szabályozás Velencei-tó: Oxigénhiánytól pusztulnak a halak, de mi lehet a gyors megoldás?
Tovább a forrásra: szoljon.hu
Vissza
Hírfolyam