2020. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Műszereket adományoztak a szolnoki kórháznak

A koronavírus-járvány idején a Hetényi Géza Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya az első vonalban küzdött a betegség terjedése ellen. Gépparkjuk a közelmúltban tovább gyarapodott: a Magyarországi Sürgősségi Ellátásért és Mentésért Alapítványnak köszönhetően mintegy egymillió forint értékű adományt kapott a részleg.

„Örülünk ennek az adománynak, hiszen már készülünk a járvány második hullámára. Intubálódobozt és a gége feltárásához szükséges laringoszkópot kaptunk, amelyeknek köszönhetően kevésbé kell közel hajolni a beteghez” – mutatta be az eszközöket dr. Bendó Mihály, a sürgősségi osztály vezető főorvosa.

A kórház nevében dr. Kudrjavcev Anatolij orvosigazgató köszönte meg a felajánlást. Mint mondta, a mai helyzetben kiemelten fontosak ezek a műszerek, annál is inkább, mert jelentős szerepet játszanak a kórházi dolgozók egészségének védelmében is.

A kórház orvosai ki is próbálták az új eszközöket Fotó: Hartai Gergely/szoljon.hu
Neked ajánljuk
Huszonöt debreceni család kapott segítséget Logisztikai támogatást nyújtott a Magyar Vöröskeresztnek a Renault Az európai országok besorolása Magyarországon a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából Egyre gyakrabban lehetnek szélsőséges szárazságok Közép-Európában Már az idén elkezdhetik gyártani a világ legolcsóbb villanyautóját
Tovább a forrásra: szoljon.hu
Vissza
Hírfolyam