2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ózongenerátor a kaposvári mentőállomás számára

A Kométa '99 Zrt. ózongenerátor-készüléket vásárolt a mentőállomás számára, amelyet a mentőautók fertőtlenítéséhez használnak majd. Az eszköz az oxigénmolekulákat ózonmolekulákká alakítja át. Az oxidálható anyagok az ózonnal könnyen reagálnak, így az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő hatású anyag. 

A készülék baktériumölő és vírusölő hatásának alapja, hogy az ózon megbontja a baktériumok sejthártyáját, megakadályozza a gombák sejtnövekedését, a vírusok sejtekhez kapcsolódásának akadályozásával pedig a vírusok szaporodása ellen hat.

Az ózongenerátor nagy segítség a mentősök számára, főleg a járvány idején, de a mindennapi munkájukat is nagyban segítették az eszköz beszerzésével.

Fotó: Horváth Fanni/kaposvarmost.hu
Neked ajánljuk
Önkéntesek jelentkezését várja az Idősek Barátai Program Több önzetlen segítségre van szükség most, mint korábban Milliós felajánlás érkezett Áder Jánosék koronavírus-árvákat felkaroló alapítványához Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: kaposvarmost.hu
Vissza
Hírfolyam