2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

75 millió forintos támogatást kapott a kórház

75 millió forint értékű műszert adományozott a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórháznak az OTP Bank által létrehozott és támogatott Humanitás Szociális Alapítvány. Valóban hatékony támogatást szerettek volna adni az intézménynek, így a kórház számára legszükségesebb eszközök képezték az adományt. 

Az átadásra szervezett rendezvényen dr. Kovács Lajos, a kórház megbízott főigazgatója elmondta: az elmúlt években intézményükben 2,7 milliárd forint értékű beruházás zajlott le, aminek köszönhetően pavilonjaik megújultak, és új létesítmények is épültek. Ezenkívül a leginkább szükséges berendezéseket rendszerint be tudták szerezni, valamint a legfontosabb gépeket is mindig meg tudják javíttatni. A jelenlegihez hasonlítható léptékű, egyidejű eszközbeszerzésre azonban már régen volt példa.

Külön emeli az adomány értékét az, hogy a műszereket, berendezéseket tartalmazó adománycsomagot a kórház kívánságai alapján állították össze. Beszereztek például két nagy értékű ultrahangkészüléket, sebészeti műtőasztalt, egynapos sebészeti ellátáshoz, laparoszkópiához, artroszkópiához, gasztroszkópiához szükséges eszközöket. Vásároltak egy teljes fül-orr-gégészeti vizsgálószéket a hozzá tartozó műtéti és vizsgálóeszközökkel, speciális monitorokat, valamint EKG-készüléket.

Dr. Nagy Krisztina, az alapítvány kuratóriumi tagja és titkára elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt idén kiemelkedő támogatást kaptak az OTP-től, ennek köszönhetően öt kórházat támogattak. Alapvető koncepciójuk az volt, hogy ne egy-egy műszerrel segítsék a gyógyító munkát, hanem hatékony támogatást adjanak a kiválasztott intézményeknek, a vidékiek közül főleg azoknak, amelyek a járvány idején kiemelt munkát végeztek vagy pedig hátrányos helyzetű régióban működnek. Így választották ki az Erzsébet Kórházat is. 

Dr. Kovács Lajos, Barkó József és dr. Nagy Krisztina Fotó: Bódisz Attila/boon.hu
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: boon.hu
Vissza
Hírfolyam